FAA. Falcon Alkoholfri Arena blir namnet på nya arenan på Kristineslätt. Det avslöjades på en presskonferens under torsdagen där kommunens Per Johansson, FFF:s Lars-Eric Nilsson och Falcons marknadschef Johan Örtegren närvarade.
FAA. Falcon Alkoholfri Arena blir namnet på nya arenan på Kristineslätt. Det avslöjades på en presskonferens under torsdagen där kommunens Per Johansson, FFF:s Lars-Eric Nilsson och Falcons marknadschef Johan Örtegren närvarade.

FFF kommer spela på Falcon Alkoholfri Arena

ANNONS
|

En timme före lunch kallades det till presskonferens på Falkenbergs FF:s kansli. På agendan stod presentation av namnet på den nya arenan på Kristineslätt som ska vara klar att spelas fotboll på 2017. Ordföranden Lars-Eric Nilsson hälsade välkommen och vid sin sida hade han Per Johansson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, samt en herre vid namn Johan Örtegren, till en början iklädd FFF-tröja.

- Jag drar av mig den här nu fast jag inte har samma sexpack som (Hakeem) Araba, sa Johan Örtegren

På den svarta t-shirten som han hade under stod det "Falcon".

Arenanamnet avslöjades kort därefter.

- Vi har ett väldigt bra samarbete med Carlsberg och det är ett varumärke från Falkenberg. Nya arenan kommer heta Falcon Alkoholfri Arena, sa Lars-Eric Nilsson.

ANNONS

- Vi från Falcon och Carlsberg är glada att gå in i det här samarbetet. Vi har ju funnits på matchtröjan ett par år. Nu fördjupar vi och kör mer långsiktigt. Bland falkenbergarna var Falcon tydligen ett förstaval och vi är glada att ha hittat en lösning, sa Falcons marknadschef Johan Örtegren och fortsatte:

- Vi vill verka för att det ska finnas alkoholfria alternativ på arenorna och vi gör ett "statement" nu för att driva den utvecklingen.

Avtalet gäller i fem plus fem år.

Men ingen av parterna ville nämna vilket belopp som Carlsberg får punga ut med för att ha Falcon Alkoholfri i arenanamnet.

- Alla affärer är konfidentiella bitar. Det är ett avtal mellan oss och Carlsberg, sa Lars-Eric Nilsson.

Den enda summan som nämndes är den som FFF ska betala till kommunen i form av hyra av anläggning, kansli, omklädningsrum och kiosker.

- Nyttjanderätten per år är en offentlig handling och den summan ligger på 2,7 miljoner kronor, berättade Per Johansson.

Från kommunens sida är man belåtna med lösningen.

- Det får en lokal förankring och vi är jättenöjda med att FFF lyckades hitta en så pass stark intressent. Det känns nytt, fräscht och samtidigt är det en rolig satsning från Carlsberg att lyfta fram de alkoholfria delarna inom idrotten. Jag tror många förknippar Falcon med Falkenberg och känner stolthet över gamla bryggeriet. Det här kommer ge ett avstamp i hela Sverige, menade Johansson.

ANNONS

Hinner ni bli klara i tid?

- 2017 ska det spela allsvensk fotboll på arenan, och än så länge håller tidsplanen.

På Twitter har reaktionerna inte låtit vänta på sig. Här följer ett axplock:

Rivas: "Falkenberg presenterade idag namnet på sin nya arena: Falcon Alkoholfria Arena." Förväntar mig bojkott från Bajen.

Kivelä: Ska bli kul att besöka Falcon Alkoholfria Arena i september. Serveras riktig öl?

Christian Dalberg: Falcon alkoholfri arena... Jovars... Hellre de än guldfågel....

Mikael Martinsson: Falcon Alkoholfria Arena. Den såg man inte komma. Är just nu mållös. Vet inte vad jag ska tänka.

Marcus Johansson: Falcon Alkoholfri Arena blir alltså namnet på FFF:s nya arena. Vi supportrar kommer dock aldrig säga någonting annat än Falcon 5,2 % Arena.

Henrik Gustavsson: Det här måste väl ändå toppa listan på dåliga arenanamn: Falcon Alkoholfri Arena.

Mattias Svensson: Falcon alkoholfri arena. Lär inte bli mycket till publikfest.

Fredrik Jangvik: Falkenberg döper alltså sin nya arena till Falcon Alkoholfria Arena. Det namnet finns ju inte....

Victor Nilsson: Nu går det överstyr på riktigt, man kan inte gå med på att döpa en arena till Falcon alkoholfria arena?! Det är ju inte klokt isåfall

Jennifer Erlandsson: Idag har nya arenan i #Falkenberg fått sitt namn: Falcon Alkoholfria Arena. Och nej det är inget skämt. Tyvärr.

ANNONS

Magnus Lundquist: Kronfågel arena kan andas ut. INGET är fånigare än Falcon Alkoholfri Arena.

Niclas Viberg: "Falcon Alkoholfria Arena". Lite mäktigt ändå. Men mest sjukt jävla udda.

Niklas Flemström: Spontant så känns ju Falcon Alkoholfria Arean som ett skitdåligt namn

Thomas Andersson: Tycker nog Falcon kunde tagit något av sina gamla varumärken. Varför inte ”Vira Blåtira Arena”. Eller ”Halka Banalka Arena”

Per Lundgren: Hahahahaha! Falcon Alkoholfria Arena. Jag dör av skratt.

Björn Johnson: Laget vid havet Falcon alkoholfria kröka ner dig Arena

Djurgårdsmannen: "Falcon Alkoholfria Arena" är lite som att Stockholmsarenans sponsornamn skulle bytas till "Tele2 Täckningslösa Arena".

Tobias Wimnell: Falcon Alkoholfria Arena. Vi har en ny överlägsen Sverigeetta i usla arenanamn. Guldfågeln och Starke Arvid nu på andra och tredjeplats.

ANNONS