Ferran Sibila sparkas av IFK Göteborg

Efter Roland Nilsson tvingas nu även assisterande tränare Ferran Sibila lämna.
– Vi tackar Ferran för hans dedikerade arbete med sitt fotbollskunnande, säger IFK Göteborgs sportchef till IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS
|

Säsongen må vara pausad för fotbolls-EM, men det hindrar inte saker från att hända på Kamratgården.

I veckan kom beskedet att IFK Göteborg sparkar huvudtränare Roland Nilsson efter nio månader. In kommer i stället Mikael Stahre.

LÄS MER:Sverige vinnare i genrepet – Berg nätade när Armenien besegrades

Den numer 45-årige tränaren som hade ansvaret för IFK Göteborg mellan 2012 och 2014.

Nu sker ytterligare förändringar i IFK Göteborg. På hemsidan meddelar klubben att assisterande tränare Ferran Sibila sparkas.

– Vi tackar Ferran för hans dedikerade arbete med sitt fotbollskunnande i Ekkonos metodik, och för hans personliga bidrag. Det har gjort honom till en uppskattad kollega på Kamratgården, säger sportchef Pontus Farnerud.

ANNONS

LÄS MER:Öis-publiken var tillbaka på Gamla Ullevi

Farnerud: ”Genomför en sportslig nystart”

Ferran Sibila kom till IFK Göteborg 2019 och var en del av samarbetet med Soccer Services Barcelona. Samarbetet med det spanska företaget kommer dock fortgå under resten av året.

Vidare berättar Pontus Farnerud att valet att bryta med Ferran Sibila var logiskt med tanke på beslutet som fattades tidigare i veckan.

LÄS MER:Sparkades av IFK Göteborg – nu har Poya Asbaghi laddat om

– I och med rekryteringen av Mikael Stahre genomför vi en sportslig nystart. Vi har inte helt spikat staben kring honom ännu. Det arbetet pågår.

GP söker Ferran Sibila för kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS