Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Tommy Andersson
Bild: Tommy Andersson

Femte raka förlusten för Öis – krisen allt djupare

Öis kris blir allt djupare.
Mot Degerfors inkasserades femte raka förlusten – en match då också ett par avgörande domslut gick Rödblått emot.
– Det är klart att det suger, det är jobbigt, säger Kevin Ackermann efter nederlaget.

Femte förlusten på de sex senaste matcherna inkasserades mot Dalkurd senast. Således fick Keith Millens efterträdare Miguel Beas och Sören Börjesson ingen drömstart i uppdraget att rädda Öis superettan-kontrakt.

Nästa uppgift för duon, som i dagarna dessutom fått förstärkning av Johan Elmander i tränarstaben, och Öis var svårast tänkbara i form av serieledande Degerfors på bortaplan.

Utfallet? Ytterligare en tuff motgång. Ytterligare en tung förlust. Slutsiffrorna skrevs till 2–0 i Degerfors favör. Öis femte raka nollpoängare.

– Vi började bra första fem-sex minuterna, vi tryckte på. Det kändes som att det skulle bli en bra dag, men så föll vi tillbaka och var inte tillräckligt aggressiva och när vi faller så lågt som vi gjorde i första halvlek då är Degerfors bra, säger en besviken Kevin Ackermann, vars Öis fick en blytung start.

Matchen på Stora Valla var nämligen bara sju minuter gammal när bollen satt i nät bakom Fredrik Andersson. Öis fick inte undan bollen i samband med en Degerfors-hörna. Andersson bjöd först på en jätteräddning från nära håll, men Victor Edvardsen var först på returen och kunde stöta in 1–0.

Örgryte-spelarna vinkade för offside.

– Det ser misstänkt ut, sade Dplays expert Pär Hansson i tv-sändningen.

Oflyt med domsluten för Öis

Men domaren Andreas Dufva-Johansson valde att döma mål.

Degerfors radade efter det upp farliga anfall och inte alls ologiskt kom också 2–0 precis före paus. Och det var värmlänningarnas fruktade fronttrio med Victor Edvardsen, Villiam Dahlström och Johan Bertilsson som skulle göra Öis läge ännu mer prekärt.

Johan Bertilsson var sist på bollen och rakade in 2–0 i öppet mål.

Öis upprullat. Öis utspelat.

2–0 efter 45 minuter.

Där och då såg inte mycket ut att tala för att Öis överhuvudtaget skulle vara i närheten av att störa seriesuveränen. Men en ordentlig uppryckning efter paus gjorde att laget åtminstone utmanade Degerfors hela vägen in till slutsignal.

I den 65:e minuten gjordes ett trippelbyte i hopp om att skapa tryck. Danny Ervik, Moestafa El Kabir och Bubacarr Jobe kom in – det var genast nära att resultera när Ervik sånär hittade El Kabir framför mål. Nästa gång var det Jobe som löpte sig fri. Inhopparen rullade också bollen i nät – men målet dömdes felaktigt bort för offside.

Ackermann: ”Gör det ännu mer pissigt”

Kevin Ackermann tycker domsluten är symboliska för var Öis befinner sig just nu.

– Vad jag har hört nu efteråt är att deras första mål var offside och att vårt mål inte var offside, det gör det ännu mer pissigt. Topplagen får ofta de domsluten med sig, det är som det är. Det är tråkigt. Vi hade behövt det målet i andra och vi hade verkligen behövt att inte släppa in det första målet. Det är klart det suger. Det är jobbigt.

Han fortsätter:

– Vi har inget flyt med oss. Det är sällan det studsar stolpe in för tillfället, det är mer stolpe ut. Så var det mot Dalkurd också. Det är tråkigt, men det är så det är.

Ändå menar mittfältaren att laget till lördagens match mot Öster ska ta med sig den andra halvleken.

– Vi höjde oss ordentligt då. Vi bara körde, var lite mer desperata. Jag tyckte vi höjde oss enormt, skapade chanser och var det bättre laget. Sedan är det klart att det blev en annan matchbild när de ledde med 2–0, men jag tycker ändå vi ska ta med oss det. Nu måste vi fokusera på Öster. Det är ingen idé att gräma sig för mycket.

Förlusten innebär att Örgryte faller ännu närmare den negativa kvalplatsen. Laget var tia i tabellen inför onsdagens match med en poäng ned till kval. En marginal som fortfarande är intakt då både Norrby och Dalkurd, som båda är en poäng bakom Öis i tabellen, förlorade. Dock tappade Öis en placering och är nu elva.

Fakta: Så startade Öis

(4-3-1-2) Fredrik Andersson – Oliver Stanisic (Danny Ervik, 66), Arvid Brorsson, Anton Lans, Anton Andreasson – Abdul Razak, Hannes Sahlin (Lukas Browning Lagerfeldt, 77), Daniel Paulson (Herman Sjögrell, 77) – Kevin Ackermann – Marokhy Ndione (Moestafa El Kabir, 66), Adam Bergmark Wiberg (Bubacarr Jobe, 66)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.