Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Örgrytes Oliver Stanisic och David Engström. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Örgrytes Oliver Stanisic och David Engström. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Fem raka nollor – Öis mittbackar vill utöka sviten

Noll insläppta mål de senaste fem matcherna.
Öis mittbackslås, David Engström och Oliver Stanisic, åker upp till Täby med gott självförtroende.
– Vi trivs väldigt bra ihop, säger Stanisic.

Tabellfyran Öis, med två poäng upp till allsvensk kvalplats, gästar under lördagen IK Frej Täby, som huserar på negativ kvalplats i superettan.

När lagen möttes i våras gick Öis segrande ur matchen efter att ha vunnit med 2-0. Alexander Bernhardsson och Gustav Ludwigson var målskyttarna då.

Sällskapet kommer senast från en 2-0-seger hemma mot Östers IF och åker upp till Täby med fem raka nollor i bagaget. Målvakten Fredrik Andersson har spikat igen i 450 minuter och framför honom har defensiven sett stabil ut de senaste matcherna.

– Vi är laddade, det kommer bli en tuff match. Det är ett bra lag, de är starka offensivt med mycket folk där uppe, så det gäller att vi är på tårna direkt. Vi hoppas att det går vägen, säger Oliver Stanisic.

Stanisic, ny från Varberg för i år, har bildat mittbackslås tillsammans med David Engström och de båda försvararna trivs i varandras närvaro.

– Vi känner att vi är trygga med vårt försvarsspel, det gäller bara att fortsätta som vi gjort de senaste matcherna. Nyckeln är väl att alla drar åt samma håll, det är bra kontinuitet i backlinjen och samspelet fungerar bra. Vi trivs bra ihop och alla vet sina roller, säger Stanisic.

Oliver Stanisic.. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Oliver Stanisic.. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Hur är det att bilda lås med Engström?

– Vi trivs väldigt bra ihop, vi kompletterar varandra. Man litar på varandra på ett helt annat sätt. Går man bort sig så vet man att han är där – och jag hoppas att David känner likadant.

Ger extra tändvätska

Det välfungerande samarbetet som Stanisic lyfter fram stryks även under av Engström.

– Det fungerar jättebra, jag tycker att hela defensiven känns väldigt bra, vi hjälps åt väldigt bra och det känns tryggt och stabilt med Oliver. Men jag vill också lyfta fram helheten. Alla jobbar stenhårt för att vi ska hålla nollan intakt – från anfallarna ner till Fredde i mål som gör ett superjobb. Den sviten jobbar vi med tillsammans. Ingen nämnd, ingen glömd. Vi försöker hålla i den här sviten och det ger oss extra tändvätska, säger Engström.

Vilka skulle du säga är Stanisics främsta styrkor?

– Oliver har bra tajming, är en duktig huvudspelare och duktig i duellspelet.

När Stanisic får samma fråga säger han följande om Engström:

– David är bra på många saker. Han är resolut i allt han gör, bra i beslutstagandet på plan och hans närvaro inger trygghet, säger Stanisic.

Matchen på Vikingavallen startar 18.00.

Örgryte IS:

Läget i laget: Öis saknar långtidsskadade kvartetten Victor Sköld, Daniel Paulson, Karl-Johan Lindblad och Arvid Sigurdsson.

Trolig startelva: Fredrik Andersson – Oliver Stanisic, David Engström, Anton Lans – Filip Almström Täthi, Jakob Lindström, Calle Wede, Alexander Bernhardsson – Gustav Ludwigson, Ailton Jose Almeida, Freddie Brorsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.