Fem röda kort – då fick matchen avbrytas

FC Barometics från Gloucestershire i sydvästra England brukar sällan få några tidningsrubriker, men i matchen mot Sharpness hände något som sällan skådats på en fotbollsplan.

Matchen i ” The Northern Senior Division One” började bra för Barometics och laget gick fram till en 3–0-ledning. Sedan gick allt fel.

Anfallaren Jamie Hammond fick sitt andra gula kort och fick lämna matchen före paus.

Strax efter Sharpness reducering i den 52:a minuten fick Barometics-spelarna Joe Morgan och Andy Varnam rött kort efter ett bråk i straffområdet.

Tre spelare hade nu fått lämna planen.

Några minuter senare var det dags igen. Mittbacken Nick Hill tacklade en motståndare och domaren Anthony Smee plockade fram sitt röda kort.

Fyra röda kort gav naturligtvis Sharpness ett fint läge att komma tillbaka målmässigt. Och efter att laget kvitterat brast det för Barometics spelande tränare Mike Rhodes, fick lämna planen i den 71:a minuten efter att ha förolämpat domaren.

FC Barometics hade nu bara sex spelare kvar på planen och Smee bröt matchen.

– Det var komiskt i andra halvlek, jag pratade med Sharpness-manager efteråt, och han sa att det inte var en enda farlig tackling i matchen. Hur vi kunde få fem röda kort kommer han aldrig att förstå, säger Rhodes till gloucestershireecho.co.uk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.