Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Fem juniorer får chansen i Öis-trupp

En fjärdeplats står på spel mot Landskrona.
Då plockar Örgryte med fem juniorer i truppen.
– Skitroligt att de får chansen att vara med, säger assisterande tränaren Fredrik Björck.

Anton Lans och Jakob Lindström är avstängda. Daniel Paulson skadad.

De uppkomna luckorna i Örgrytes trupp till säsongsavslutningen mot Landskrona fylls av unga juniorer.

Dels Otto Peterson (som likt Wilmer Simonsson och Arvid Sigurdsson skrev under ett A-lagskontrakt med klubben under fredagen), dels Oskar Blank, Kevin Fransson, Max Vinberg och Tyler Sernling.

– Skitroligt att de får chansen att vara med. Sedan är det jävligt tråkigt för Paulson. Jag, liksom alla andra i klubben, lider med honom men det är en del av sporten vi håller på med och jag är övertygad om att han kommer bli starkare av det här. Och det positiva när sådant händer är att det öppnar upp för andra. Förhoppningsvis får vi chansen att testa några av de här 16-17-åringarna inne på plan också, det hade varit häftigt, säger assisterande tränaren Fredrik Björck.

Är det rimligt att tro att någon kommer få speltid, och är det i så fall någon som ligger närmare tillhands såhär på förhand?

– Det är svårt att säga. Otto har ju varit med oss hela året och har varit supernära att få hoppa in. Han har nog varit matchredo en två-tre gånger men så har det blivit att det har hänt något i matchen som har gjort att det inte har blivit så. Så Otto hade jag verkligen unnat lite speltid, men vi får se, de har kvalitet allihop.

Han tillägger:

– Samtidigt är det här en match vi kommer ge allt för att vinna. Vi har ett jobb att göra. Det är inte så att vi lallar runt. Från matchminut ett till 94 lirar vi med spelarna vi tror på där och då.

"Ska avsluta snyggt"

Matchen mot Landskrona är viktig. Fjärdeplatsen ska försvaras.

Örgryte är en poäng och sju plusmål före Halmstad inför den sista omgången.

– Den är viktig. Det innebär en del för det ekonomiska och även för en eventuell seedning i cupen, som kan ge någon extra hemmamatch, att hålla fjärdeplatsen. Men annars fokuserar vi inte så mycket på tabellen när det är som det. Vi vill gå ut på plan och avsluta snyggt inför våra fans. Det är de sista matcherna fansen ofta tar med sig inför nästa år. Särskilt om det går dåligt, men även som i år när det har gått bra, säger Björck.

Fakta: Örgryte-juniorerna

Oskar Blank, 18, målvakt

Otto Peterson, 19, innermittfältare

Kevin Fransson, 17, högerback

Max Vinberg, 17, mittback

Tyler Sernling, 17, yttermittfältare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.