Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Zigiotti Olme och Elin Rubensson är uttagna i blågult. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Julia Zigiotti Olme och Elin Rubensson är uttagna i blågult. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Fem GFC-spelare i landslagstruppen till Algarve

Peter Gerhardsson har tagit ut sina spelare till Algarve cup – då tar fem spelare från Göteborg FC plats i truppen.

Tyskland i öppningsmatchen och därefter Norge eller Danmark. Det är de inledande motståndarna för svensk del när det är dags för Algarve cup. Samma cup som Sverige slutade fyra i under förra året efter att förlorat bronsmatchen på straffar mot Kanada.

Nu har förbundskaptenen Peter Gerhardsson valt vilka spelare han vill se representera blågult. Han presenterade truppen under onsdagseftermiddagen och av de 24 spelarna som han valt representerar fem stycken Göteborg FC.

Det rör sig om målvakten Jennifer Falk och utespelarna Emma Kullberg, Julia Zigiotti Olme, Elin Rubensson och Rebecka Blomqvist.

– Jennifer har inte stått någon match hittills, men det finns möjlighet att bygga på erfarenheter en sådan här turnering, säger Peter Gerhardsson under presskonferensen.

Julia Zigiotti Olme, Elin Rubensson och Rebecka Blomqvist har samtliga erfarenheter från landslaget. Det har även Emma Kullberg som är ny i Göteborg FC för den här säsongen efter att ha anslutit från Örebro.

Sveriges inledande match mot Tyskland spelas den 4 mars.

Den 14 april spelar det svenska landslaget EM-kvalmatch mot Ungern på Gamla Ullevi. Sverige leder kvalgruppen med tre segrar på tre matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.