Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filippa Angeldahl var en av fem A-lagspelare kvar den gångna veckan. Bild: CARL SANDIN

Fem A-lagspelare kvar för GFC under landslagsveckan

GFC har haft en massflykt till den nyss avslutade landslagssamlingen.
Kvar på Valhalla IP blev endast fem A-lagspelare, som slipat på formen.
– Det är klart att det alltid är roligare att vara fler så att man kan köra större spel och lite andra spelmoment, säger Filippa Angeldahl.

Landslagssamlingen är nyligen avslutad. Sverige EM-kvalade mot Ungern och Island, och fyra poäng spelades in i jakten på en mästerskapsplats.

För GFC var samlingen fylld av dubbla känslor.

– Man gläds med spelarna något oerhört med spelarna när de blir uttagna, men samtidigt för ditt eget lag så blir man också så där ”bara de inte får spela för mycket och kommer hem slitna”. Det är som det är. Har man så bra spelare så finns alltid den risken. Det gynnar ju lag som inte har så många landslagsspelare. De kan ju köra normala träningar, säger lagets tränare Jörgen Ericson.

Laget hade inte mindre än åtta spelare kallade bara till det svenska landslagets första samling i Göteborg.

Ett gott kvitto, men också ett orosmoment. På hemmaplan blev nämligen endast Filippa Angeldahl, Emma Berglund, Emily Sonnett, Evelyn Ijeh och Hanna Andersson kvar. Totalt fem rena A-lagspelare.

– Det är en problematisk del i det hela när vi har så många som är borta. Det blir ju ingen riktig träning på det viset. Det är klart att man tappar några träningar där. Måndag, tisdag och onsdag. Vi tränade tillsammans först under torsdagen. Det är klart att det påverkar, säger Ericson.

”Roligare att vara fler”

Filippa Angeldahl om den något märkliga situationen:

– Det har känts bra. Man har kunnat fokusera mer på sig själv och det har varit skönt. Sen är det klart att man har saknat tjejerna också. Det har varit mycket fokus på oss som varit kvar, så det har varit bra.

Fyra spelare från F19-truppen lyftes upp för att bredda ut den decimerade truppen. Därmed totalt nio spelare på träningarna på tabelltvåan.

Vad gör man på en träning med så få spelare?

– Vi har kört lite passningsövningar, lite en mot en och avslut. Det har varit lite olika, säger Angeldahl och fortsätter:

– Det är klart att det alltid är roligare att vara fler så att man kan köra större spel och lite andra spelmoment. På ett sätt är det skönt att vara färre också då man kan fokusera mer på sig själv, få in lite fler repetitioner och nöta på sådana saker.

Nu är dock landslagsspelarna tillbaka, och allt är i sin ordning.

Härnäst väntar Piteå under söndagen.

– Det är en tuff match. Det blir det alltid mot Piteå. Piteå har inte gått lika bra i år, men kommer med en vinst i bagaget och förmodligen med en positiv känsla. Det gäller att vi gör vårt jobb och kommer upp i nivå. Då ska det nog gå bra, säger Angeldahl.

”Saknar våra supportrar”

Till matchen tar GFC ytterligare förstärkning. Under inmarschen kommer spelarna bära tröjor med supportrars namn på.

– Vi saknar våra supportrar. Det jubel och firande man får under varje match saknar vi. Det är en del av fotbollen, säger Angeldahl.

Filippa Curmark i en supportertröja. Bild: Tore Lund
Filippa Curmark i en supportertröja. Bild: Tore Lund

Påverkas ni av att spela utan era supportrar?

– Det är klart att det påverkar oss. Man får alltid adrenalin av fansen när man går ut på planen. Både i med och motgång, och det är klart att man märker det.

Jörgen Ericson om supportertröjorna:

– Det visar på att vi saknar fansen. De betyder oerhört mycket och jag tycker att detta är en bra grej. Att vi påvisar deras betydelse. Det är rätt läge nu. Det är mycket konstigt i regleringen, när vi spelar utomhus och man ändå bara får vara 50 personer på plats, säger Ericson som även han kommer att bära en tröja.

Fakta: Göteborg FC

Läget i laget: De hårt matchade GFC-spelarna återvänder till allsvenskan för att möta Piteå. Det återstår att se hur pass slitna dessa är, och därför är en mindre rockad inte helt otrolig. Spelarna uppges dock vara pigga och spelsugna. Saknas gör Brianne Folds och Loes Geurts. Stina Blackstenius är tillbaka, men kommer troligtvis att inleda på bänken.

Trolig startelva: Jennifer Falk – Emily Sonnett, Emma Kullberg, Natalia Kuikka – Emma Koivisto, Filippa Angeldahl, Filippa Curmark, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar – Pauline Hammarlund, Rebecka Blomqvist

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.