FC Barcelona hotas av konkurs – 12 miljarder i skulder

Det fortsätter storma kring FC Barcelona. Nu uppges klubben vara nära konkurs.

ANNONS
|

Det stormade kring den spanska storklubben FC Barcelona i höstas när ledningen kritiserades, tränaren sparkades, Lionel Messi ville lämna och ordföranden avgick. Och än är det inte lugnt kring klubben.

LÄS MER:Messi: "Trött på att alltid vara ett problem"

Barcelona dras med stora ekonomiska problem. Enligt spanska El Mundo visar klubbens årsredovisning skulder på nästan 12 miljarder kronor och enligt tidningen är klubben nära konkurs.

Nära 2 miljarder kronor handlar om skulder till andra klubbar som inte fått betalt för övergångar. Bland klubbarna som väntar på pengar finns Liverpool och Ajax. Liverpool väntar på 400 miljoner kronor för Philippe Coutinho-övergången och Ajax på 50 miljoner kronor för Frenkie de Jong.

ANNONS

Enligt årsredovisningen minskade klubbens intäkter 2020 med 14 procent samtidigt som utgifterna bara minskade med två procent.

LÄS MER:Ordförandekandidaten: "Messis lön ohållbar"

FC Barcelona uppges vara nära konkurs. Klubben har 12 miljarder kronor i skulder.
FC Barcelona uppges vara nära konkurs. Klubben har 12 miljarder kronor i skulder. Bild: MARCELO DEL POZO

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS