Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Farneruds drömmål spräckte Häckens målnolla

BK Häcken hade inför matchen inte gjort ett enda mål i allsvenskan 2017. Men mot Gif Sundsvall spräckte Alexander Farnerud Hisingsklubbens målnolla med ett drömmål från 30 meter. – Jag var hyfsat ensam och tänkte bara klippa till, säger mittfältaren själv om jätteskottet.

BK Häcken hade inför mötet med Gif Sundsvall på bortaplan inte gjort ett enda mål i årets allsvenska. Först blev det 0-0 borta mot AIK i premiären och när Djurgården var på besök på Bravida arena förra helgen slutade det också då med samma resultat. 

Men när målnollan väl raderades var det högsta klass på fullträffen. En bit in i den första halvleken på Idrottsparken i Sundsvall fick Alexander Farnerud bollen på offensiv planhalva. Mittfältaren avancerade ett par meter och klippte sedan till från långt håll. Avslutet fick hög fart och borrade sig in i Tommy Naurins vänstra hörn. 

Farnerud själv var återhållsam när han i paus fick frågor om fullträffen. 

– Jag var hyfsat ensam och tänkte bara klippa till, säger han till C More. 

"Jag behövde det" 

På frågan när han senast prickade dit ett så snyggt mål svarade han kort: 

– Det var ett tag sedan. 

Och Farnerud, som senare i halvleken också fixade en straff som Paulinho missade, menar att målet var viktigt både för egen del - men inte minst för laget. 

– Det var absolut skönt att göra mål, jag behövde det, laget behövde det.