Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Farnerud bryter kontraktet med Häcken

Alexander Farneruds tid i Häcken är över. Klubben och mittfältaren väljer att bryta kontraktet på grund av knäskadan som Farnerud fick i somras. – Det känns jobbigt just nu och jag behöver tid att fundera på min framtid, säger han till klubbens hemsida.

Alexander Farnerud blev snabbt en av allsvenskans bästa spelare när han kom till BK Häcken förra sommaren. Totalt blev det 24 matcher, fem mål och åtta assist för Farnerud som i somras skadade sig allvarligt.

I mötet med Sirius slet han av knäskålssenan och under onsdagen kom bomben att han och Häcken bryter kontraktet.
– Jag vet inte hur det kommer att läka, om jag kan komma tillbaka till hundra procent. Jag är orolig för eventuella framtida skador, jag orkar inte gå igenom en rehab till om något skulle hända. Jag har haft tre knäskador på fyra år, jag har kört mer rehab än spelat fotboll de senaste åren och det har tagit glädjen ur mig, säger han till klubbens hemsida och fortsätter.

LÄS OCKSÅ: BK Häcken uppges jaga Ghananen Kwame Kizito

– Jag älskar fotboll och vill inget hellre än att spela igen. Jag flyttade tillbaka till Sverige för att finna spelglädje igen efter två korsbandsskador de två sista åren i Italien – vilket jag gjorde i Häcken – men jag känner att jag inte klarar det mer. Kroppen säger ifrån.