Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Farnerud avbröt Häckens träning

Alexander Farnerud tvingades avbryta Häckens träning med ryggproblem efter att ha landat fel i samband med en nickduell.

Efter några dagars ledighet var Häcken tillbaka i träning på måndagseftermiddagen. Tränaren Peter Gerhardsson hade inte hunnit tillbaka från en semesterresa i England utan träningen leddes av assisterande tränaren Christian Lundström och fystränaren Pontus Ekblom.

En bit in i träningen tvingades lagets nye mittfältsstjärna Alexander Farnerud lunka av träningsplanen i solgasset på Gothia Park Academy.

I samband med en nickduell fick han en liten knuff och gjorde en halvvolt i luften, och bröstryggen fick ta smällen i fallet.

Farnerud skickades till läkaren och röntgades senare under eftermiddagen. Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian konstaterar att det rör sig om nackspärr.

– Det är ofarligt, men som fotbollsspelare är det lite jobbigt att inte kunna röra nacken så bra. Så det kan ta allt från några dagar till någon vecka.

Men inte mer än en vecka?
– Nej, han ska kunna vara med mot Gefle på måndag. Och det finns en öppning till matchen på torsdag. Han själv var ganska positiv och ville träna i morgon (läs i dag), säger sjukgymnasten.

Farnerud är ett frågetecken inför Häckens träningsmatch mot indiska Delhi Dynamos på torsdag kväll.

En spelare som definitivt kommer att saknas i den matchen är Paulinho, som fortfarande rehabiliterar sitt opererade knä enligt plan.

– Jag är spelsugen nu. Jag kanske kan träna med boll nästa vecka, jag hoppas det, säger brassen, som följde träningen från sidan med lindat knä.

Inte heller Kari Arkivuo kommer till spel. Ytterbacken skadade baksidan av låret lindrigt i sista matchen innan uppehållet och tvingades tacka nej till Finlands VM-kvalsamling. Finnen joggade ute och tränade tunga övningar på gymmet under måndagens pass.

– Baksidan håller, det är mer att vi ska smyga upp honom i fotbollen. Det är alltid en skillnad på att göra övningar kontrollerat och sedan göra det i match. Muskeln måste hålla, säger Patrik Ghazarian.

Prognosen på honom?
– Det finns en chans till matchen mot Gefle nästa måndag, och absolut till Blåvitt (19 september, reds. anm.). Men torsdag räknar vi bort.

Martin Ericsson hade en känning i ljumsken inför de träningslediga dagarna och tränade inte för fullt på måndagen, mest som en försiktighetsåtgärd. Han går in i full träning på tisdagen och finns tillgänglig i torsdagens match.