Farnerud avbröt Häckens träning

ANNONS
|

Efter några dagars ledighet var Häcken tillbaka i träning på måndagseftermiddagen. Tränaren Peter Gerhardsson hade inte hunnit tillbaka från en semesterresa i Englandutan träningen leddes av assisterande tränaren Christian Lundström och fystränaren Pontus Ekblom.

En bit in i träningen tvingades lagets nyemittfältsstjärnaAlexander Farnerud lunka av träningsplanen i solgasset på Gothia Park Academy.

I samband med en nickduell fick han en liten knuff och gjorde en halvvolt i luften, ochbröstryggen fick ta smällen i fallet.

Farnerud skickades till läkaren och röntgades senare under eftermiddagen.Häckens sjukgymnastPatrik Ghazarian konstaterar att det rör sig om nackspärr.

– Det är ofarligt, men som fotbollsspelare är det lite jobbigt att inte kunna röra nacken så bra.Så det kan ta allt från några dagar till någon vecka.

ANNONS

Men inte mer än en vecka?

– Nej, han ska kunna vara med mot Gefle på måndag. Och det finns en öppning till matchen på torsdag. Han själv var ganska positiv och ville träna i morgon (läs i dag), säger sjukgymnasten.

Farnerud är ett frågetecken inför Häckens träningsmatch mot indiska Delhi Dynamos på torsdag kväll.

En spelare som definitivt kommer att saknas i den matchen är Paulinho, som fortfarande rehabiliterar sitt opererade knä enligt plan.

– Jag är spelsugen nu. Jag kanske kanträna med boll nästa vecka, jag hoppas det, säger brassen, som följde träningen från sidan med lindat knä.

Inte heller Kari Arkivuo kommer till spel. Ytterbackenskadade baksidan av låret lindrigt i sista matchen innan uppehållet och tvingades tacka nej till Finlands VM-kvalsamling. Finnen joggade ute och tränade tunga övningarpå gymmetunder måndagens pass.

– Baksidan håller, det är mer att vi ska smyga upp honom i fotbollen. Det är alltid en skillnad på att göra övningar kontrollerat och sedan göra det i match. Muskeln måste hålla,säger Patrik Ghazarian.

Prognosen på honom?

–Det finns en chans till matchen motGefle nästa måndag, och absolut till Blåvitt (19 september, reds. anm.).Men torsdag räknar vi bort.

Martin Ericsson hade en känning i ljumsken inför de träningslediga dagarnaoch tränade inte för fullt på måndagen, mest som en försiktighetsåtgärd.Han går in i full träning på tisdagen och finns tillgänglig i torsdagens match.

ANNONS
ANNONS