Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Fansen protesterade när Arsenal vann

Ett halvfullt Emirates Stadium välkomnade Arsenal – när fansen protesterade mot klubbens svaga resultat. Då svarade Arsene Wengers manskap med att ta tre poäng mot Sunderland – och hålla liv i hoppet om Champions League-spel nästa säsong.

Arsenal är på väg att misslyckas med att ta en Champions League-plats för första gången på 20 år. Och den svaga säsongen har fått Londonklubbens fans att rikta ilska mot inte minst tränare Arsene Wenger. För att tydligt visa sitt missnöje hade delar av Gunners supportrar valt att bojkotta Arsenals match på tisdagskvällen mot redan nedflyttningsklara Sunderland.

När mötet satte igång var det ett halvfullt Emirates Stadium som välkomnade spelarna. Men trots den svaga uppslutningen från publiken lyckades Arsenal ta tre poäng, vilket gör att det fortfarande finns en chans att Wengers lag kan nå en Champions League-plats med en omgång kvar att spela. 

Som så många gånger förr var det Alexis Sanchez som fixade segern. I den 72:a minuten prickade chilenaren in det förlösande 1-0-målet och innan tillställningen var över hade anfallaren också hunnit med att sätta dit 2-0, hans 23:e mål för säsongen. Fullträffen blev matchens sista och de rödvita bärgade segern med 2-0. 

Med en omgång kvar placerar sig Arsenal som femma, en poäng bakom Liverpool som innehar fjärdeplatsen. Manchester City kämpar också för att knipa en plats bland de fyra främsta. De ljusblå vann mot West Bromwich på tisdagskvällen och placerar sig som trea inför ligaavslutningen.