Fansen laddade: "Kommer bli drickande, festande och sjungande"

Drygt 3 000 isländska fans laddar just nå Nice gator inför kvällens match mot England. – Om vi inte blir nervösa vinner vi, säger Asta Magnea Einarsdottir.

ANNONS
|

Hon är på plats i Frankrike med kompisen Hanna Dora Jonsdottir och köpte biljetterna på Uefas hemsida direkt efter segern mot Österrike i torsdags kväll.

– Jag tror att 98 procent av befolkningen såg den senaste matchen. Nu tror jag att vi har cirka 3000 biljetter, vi fick inte så många som vi ville ha, men jag tror att det kommer bli riktigt roligt ändå, säger Hanna Dora Jonsdottir.

Kan ni försöka förklara vad det är Island egentligen har uppnått?

– Det här är den största matchen i Island historia, vi har aldrig varit så här bra. Det är riktigt spännande, säger Hanna Dora Jonsdottir.

ANNONS

– Wow! Det här är den största prestation de någonsin har skapat. Att få alla från Island att komma hit till Frankrike är en stor sak, Asta Magnea Einarsdottir.

England är storfavoriter, men Island har överraskat för, bland annat mot Holland i kvalet.

– Det kommer bli en riktigt tuff match, men jag tror att vi kan klara det, säger Hanna Dora Jonsdottir hoppfullt.

– Jag tror att det kommer bli en svår match för Island, men jag tror att vi kommer vinna, säger Asta Magnea Einarsdottir.

Island har drygt 300 000 invånare. Tio procent av befolkningen har varit på plats i Frankrike.

– Vi känner några av spelarna. Alla känner alla på Island, säger Hanna Dora Jonsdottir.

Och om ni vinner, hur firar ni i kväll?

– Jag tror att jag gråter först. Det kommer bara bli drickande, festande och sjungande. Jag tror att vi kommer bli riktigt högljudda, säger Hanna Dora Jonsdottir.

– Jag säger det samma, men vi måste åka hem. Vi åker hem i morgon. Vi tar nattåget, säger Asta Magnea Einarsdottir.

ANNONS