Fansen drömmer om avancemang: "Det finns hopp"

EM har kantats av flera supporterskandaler. Men i Camp Sweden är det full feststämning bland tusentals svenskar. …– Det här känns som halva grejen, säger Oskar Melin.

ANNONS
|

Från Alingsås har killgänget, bestående av Jonatan Ödman, Mattias Fredriksson, Oskar Melin och Gustav Törnbäck åkt ner till Frankrike och Camp Sweden. Gänget har sett samtliga av Sveriges matcher, samt flera andra, Irland-Portugal och premiären mellan Frankrike och Rumänien.

– Marseilles arena var ganska cool, säger Gustav Törnbäck.

– Jag tycker att premiären var det bästa hittills. Det var helt sjukt med så mycket fransmän och alla sjöng, säger Oskar Melin.

Sveriges matcher då?

– Det har varit kul men ... resultaten har inte blivit så bra, säger Jonatan Ödman.

– På Irland var det bra stämning men jag trodde att det skulle vara bättre, säger Mattias Fredriksson.

ANNONS

Mot Italien satt kvartetten i den italienska klacken – något som gick alldeles utmärkt.

– Det var många svenskar som gjorde det och vi hörde ju den svenska klacken och sjöng med i deras sång. Italienarna var ju tysta hela tiden nästan fram till målet. Men det var ingen dålig stämning där, säger Melin.

– Vi har inte upplevt några bråk, det har bara varit positivt, säger Fredriksson.

Det svenska landslaget får svidande kritik av fansen i Camp Sweden. De blågula supportrarna är rejält missnöjda. Så även med lagets stora stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

– Han har inte direkt varit bra, han har inte varit den där stjärnan, säger Ödman.

– Vi var ju inställda på att det skulle bli slutspel. Tre poäng mot Irland hade räckt långt men vi hoppas fortfarande. Det finns hopp men det blir svårt, säger Melin.

Den svenska startelvan har varit het debatterad i media och bland fansen. Grabbgänget från Alingsås får avgöra den kanske hetaste frågan av alla kring startelvan – Marcus Berg eller John Guidetti.

– Guidetti, säger Ödman.

– Berg väljer jag, säger Fredriksson.

– Berg för mig med, Guidetti får hoppa in, säger Melin.

– Berg är mitt val, säger Törnbäck.

ANNONS
ANNONS