Djurgårdens supportrar tänker inte stötta Hammarbys sponsor.
Djurgårdens supportrar tänker inte stötta Hammarbys sponsor. Bild: MAXIM THORÉ

Fansen bojkott – vägrar köpa dryck under lagets matcher

Djurgårdens supportergrupper kommer vägra köp av all dryck på Tele 2 arena. Anledningen – leverantören har ingått sponsoravtal med Hammarby.

ANNONS
|

Det är både Järnkaminerna Stockholm och Ultra Caos Stockholm som nu går ut och gemensamt uppmanar till bojkott av köp av dryck under Djurgårdens matcher. Matcherna spelas nämligen på Tele 2 arena där leverantörerna av dryck till kiosker och barer har ingått sponsoravtal med Hammarby. Djurgårdsfansen uppmanar även till bojkotten under hockeymatcherna på Hovet.

”Det spelar ingen roll hur avtalet ser ut, vi väljer att konstatera att den nuvarande lösningen gällande dryckesförsäljning på Djurgårdens arrangemang i fotboll och hockey är ohållbar och oacceptabel. Vi vill inte vara med och bidra till stora intäkter för en rivals sponsor samtidigt som intäkterna tillbaka till DIF från försäljningen är väldigt låga.” skriver grupperingarna i ett uttalande på Järnkaminernas hemsida.

ANNONS

Enligt Järnkaminerna för man just nu en dialog med klubben om situationen som uppstått. Supportergrupperna ber Djurgårdsfansen bojkotta dryckesköpen fram till att en lösning som gynnar Djurgårdens IF hittats.

Djurgårdens herrlag i fotboll möter närmast Brann. Därefter möter damlaget Linköping på Tele 2 arena.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS