Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

"Fanns många spelare som bara tittade efter Zlatan"

Han vann VM-brons med det svenska landslaget 1994. Nu riktar Kennet Andersson kritik mot landslaget under Zlatans tid. – Fanns många spelare som inte riktigt vågade göra sin sak, säger han i podcasten Lundh.

Totalt blev det 83 landskamper och 31 mål för Kennet Andersson. Anfallaren var med och vann VM-brons i USA 1994 och hade en lång karriär ibland annat IFK Göteborg, Lille, Bologna och Fenerbache.
Nu riktar han kritik mot landslaget under Zlatans tid.
– Han var bara för jäkla bra. Han var för stor. Du kan säga vad som helt, men visst fanns det många spelare i de landslag som han spelade i som inte riktigt vågade göra sin sak, utan tittade efter Zlatan för att lämna över till honom istället för att göra sin grej, säger han i podcasten Lundh.

Enligt Andersson handlar det enbart om respekt för Zlatan från de andra spelarna.
– Man vågar inte ta den platsen. Man tycker att man spelar med en så fantastisk och bra spelare. Jag kan inte tänka mig något annat än respekt.

Han passar även på att hylla Janne Andersson för sitt arbete med landslaget sedan han tog över efter Erik Hamrén.
– Jag vet inte vad han gör rätt. Jag tycker att det är jättesvårt att prata om vad tränare gör och inte gör. Du måste sitta i omklädningsrummet för att fatta om han eller hon gör något bra eller inte. Men något rätt gör han ju, för nu är det definitivt ett fotbollslag, ett lag som verkar tro på det de gör. De verkar blomma ut och göra saker, allihop, och visa vad de kan. Det är jättehäftigt att se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.