Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Familjen tog Faltsetas till Häcken: "Viktigaste i mitt liv"

Alexander Faltsetas är klar för BK Häcken, trots möjligheter till en utlandsflytt tog den forne Blåvitt-spelaren sitt pick och pack till Hisingen. – Har två små barn som jag måste ta i beaktning, säger nyförvärvet.

"Klockan 12.00 sänder vi live här på Facebook för att presentera vårt senaste tillskott i spelartruppen!"

Så löd statusuppdateringen på Facebook när Hisingen-klubben ville uppmärksamma om sitt nyförvärv som skulle presenteras.

Och de supportrarna som följde sändningen blev nog inte besvikna när klubben meddelade att man gjort klart med mittfältaren och Göteborgs-spelaren Alexander Faltsetas.

– Det här valet är bra för familjen, de känns skönt att komma tillbaka till Göteborg där jag har släkt och vänner, säger nyförvärvet.

Efter förra säsongen stod det klart att 29-åringen inte stannar i Djurgården efter tre säsonger, ryktena då sa att han var på väg utomlands.

Enligt mittfältaren ska en utlandsflytt varit högaktuellt och han fick konkreta erbjudanden från flera utländska klubbar. 

– Jag kan inte säga vilka länder mer än att jag fick ett konkret erbjudande från ett skönt land.

Med skönt menar du varmare?

– Ja det kan jag avslöja, skrattar han.

Familjesituationen avgjorde

Men till slut var det familjens som avgjorde och när det inte var aktuellt med en utlandsflytt så var BK Häcken det klara valet.

– När det väl kokade ner i de här alternativen som jag hade, fanns ju detta erbjudandet från Häcken och då väger man ju för-och nackdelar, säger han och fortsätter:

– Jag har två små barn som jag måste ta i beaktning, barnen är utan tvekan det viktigaste i mitt liv.

Det var dock inte bara familjen som lockade med att spela på Hisingen i fyra år framöver. Faltsetas känner att hans nya klubb är någonting på spåret.

– Det är en stabil förening som spelar en väldigt fin fotboll, de har onekligen någonting spännande på gång, säger han och fortsätter:

– Man har mycket kvalité och potential som lockar väldigt mycket. Att jag skrev på för fyra år betyder att jag tror på klubben.

Tuff konkurrens 

Men trots 29-åringens erfarenhet och det faktum att sportchef Sonny Karlsson jagat honom under en lång tid, enda sedan tiden i Frölunda, så är det långt ifrån en given plats för Faltsetas på mittfältet enligt sportchefen.

– Han kommer hamna i en otrolig konkurrens-situation med spelare som Erik Friberg Gustav Berggren och Abubakari, det är han väl medveten om.

Han fortsätter:

– Det här är en tuff situation men man bidrar på alla plan. Spelar man inte kan man bidra med annat, framgångar för BK Häcken är vad som gäller inget annat.

Nära en ny anfallare

BK Häcken sitter i en speciell sits med två nyckelspelare, både mittfältaren Rasmus Schüller och John Owoeri är på väg bort från klubben men sliter med att få sina arbetstillstånd i USA samt Kina.

Även om Schüller tekniskt sett inte lämnat klubben så är Faltsetas en ersättare på mittfältet. På samma sätt är Owoeri inte heller helt borta än, även där kan en ersättare va väldigt nära.

– Det är ju jobbet med arbetstillstånd som saktar ned det. Men vi är kanske väldigt nära en spelare som kan ersätta.

Så det kan presenteras ett nytt namn snart?

– Så är tanken.