Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Faltsetas vill hjälpa Djurgården – mot SM-guld

Han spenderade tre säsonger i Djurgården innan det blev spel i Häcken. Nu kan Alexander Faltsetas, 32, vara med och spela bort Hammarbys chanser om ett SM-guld – något han ser framemot.
– Jag har fått en hel del meddelanden, säger han.

Det är redan klart att Häcken kommer sluta på sjätteplats i den allsvenska tabellen. Med en omgång kvar är chansen att avancera i tabellen borta. Däremot kan laget vara med och avgöra den allsvenska guldstriden.

Malmö och Hammarby som båda jagar Djurgården och är tre poäng bakom serieledaren måste vinna sina matcher för att ha en chans på guldet.

Medan Malmö ställs mot Örebro på bortaplan, Djurgården mot Norrköping på bortaplan är det just Häcken som väntar för Hammarby på Tele2 Arena.

För Alexander Faltsetas blir det lite av en speciell match då mittfältaren spenderade tre säsonger i Djurgårdens färger innan det blev spel i Häcken.

DIF-spelare har hört av sig

Att spela bort Hammarby från guldet och på så sätt hjälpa sin gamla klubb – det är något som 32-åringen ser framemot.

– Man kan säga såhär ... jag har fått en hel del meddelanden om att vi ska göra vad vi kan och försöka ta någon poäng, säger han och fortsätter:

– Det är rätt naturligt känner jag med tanke på hur nära Djurgården är nu.

Är det gamla lagkamrater som hört av sig?

– Det är supportrar, några andra i Djurgården och även spelare. Haris Radetinac och Jesper Karlström har hört av sig men det har inte varit så mycket snack. Jag gissar att de har fullt fokus på det som väntar. Det är mer från supporterhåll som det har skrivits en hel del.

Supportrarna kommer ihåg dig med andra ord?

– Haha! Ja, det tror jag! Jag hade ändå tre bra år i Djurgården och har en bra relation till både spelare, ledare och andra runtomkring. Jag trivdes jättebra där och mina barn var väldigt små då och det var en bra tid både socialt och fotbollsmässigt. Jag tyckte om klubben och de tyckte om mig. Det finns en ömsesidig respekt där.

"Oerhört tuff uppgift"

Att Häcken inte har något att spela för – förutom att kunna styra guldstriden i allsvenskan håller inte Alexander Faltsetas med om.

– Visst, vi kan inte gå upp eller ner i tabellen men du spelar alltid för hedern och tre poäng. Jag vill alltid vinna oavsett vad det leder till och har man inte den mentalitet då kan man lika gärna lägga ner hela verksamheten. Det kommer bli en anstormning där i början från Hammarby med trycket från publiken och att de jagar guld, säger han och fortsätter:

– Men vi går ut för att ta tre poäng och siktar på vinst i varje match. Sen är det en oerhört tuff uppgift som väntar men vi ska upp och ta med oss tre poäng hem till Hisingen.

Tre poäng smakar alltid lika gott?

– Ja, herregud, ja! Det hade varit tre otroligt sköna poäng att lägga ner i gottepåsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.