Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Birgitta Edvardsson ser fram emot publikfesten under Falkenbergs hemmamöte med Blåvitt. Bild: Bildbyrån, Privat

Falkenbergs "grillansvarige" redo för folkfest mot Blåvitt

Sedan sju år tillbaka har hon haft titeln som "grillansvarig" i Falkenbergs FF.
Nu förbereder Birgitta Edvardsson både sig själv och köket inför publikrekordsmatchen mot IFK Göteborg.

Klubbchef, sportchef, marknadschef, CSR-ansvarig, ungdomsansvarig och grillansvarig. Där har ni titlarna på några av personerna som Falkenbergs FF presenterar på sin hemsida under fliken kontakter.

Den sistnämnda posten är man en av ytterst få klubbar att ha. Personen som sitter på den är Birgitta Edvardsson.

Det var för sju år sedan som Edvardsson hamnade hos Falkenbergs FF. Efter ett arbetsliv inom restaurangbranschen satte ledvärk stopp för en fortsättning, men helt ville hon inte lämna yrket och tog själv kontakt med FFF.

– Jag gick in till dem och frågade om det fanns någonting som de behövde hjälp med och det var så det började. Sedan fortsatte det bara, men jag trodde inte att det skulle bli en heltid av det till slut, säger Birgitta Edvardsson.

"Jag trodde inte att det skulle bli en heltid av det till slut", säger Birgitta Edvardsson.. Bild: Skärmdump: falkenbergsff.se

"Allsvenskans bästa hamburgare"

Sedan den kontakten har Edvardsson varit grillansvarig i det restaurangtält som klubben har uppe på sina hemmamatcher. Ett tält som mäter 24x10 meter och är utrustat som ett VIP-tält med tre stekhällar där hamburgare, korv, bacon och mer därtill tillagas.

– Vi får till oss att vi har allsvenskans bästa hamburgare och det tar vi till oss och försöker leva upp till, säger Edvardsson.

Nu väntar publikrekord när IFK Göteborg kommer på besök. Vad innebär det för dig?

– Inte så mycket mer än det som det alltid innebär. Det var ganska mycket folk mot Elfsborg också, men det här blir såklart ännu mer. Men det ska bli väldigt roligt. Jag hoppas att allting går bra och att vi kan hålla oss lugna, men det tror jag, säger Edvardsson.

Vad är det viktigaste i förberedelserna inför en sådan här match?

– Att man är där i tid. Jag kommer vara på plats ungefär sex timmar innan matchen startar och börja steka bacon för vi kommer säkert steka upp runt 20 kilo till den här matchen, säger Edvardsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.