Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jennifer Falk med SM-guldpokalen i höstas.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jennifer Falk med SM-guldpokalen i höstas. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Falk och Blackstenius positiva till att tillhöra Häcken 2021

Häcken vill ta över Göteborg FC:s elitverksamhet. Det skulle betyda ny hemmaplan och ny klubbadress för några av Sveriges bästa fotbollsspelare. Till exempel för landslagsmålvakten Jennifer Falk – som tycker förslaget verkar lovande.
– Det hade varit roligt om det blir så, säger hon.

Efter de tumultartade mellandagarna kom dagens besked glädjande för Göteborgs spelare. Laget fick beskedet under onsdagen och för Jennifer Falk, med Hisingsklubben Torslanda som moderklubb, är förslaget om att Häcken tar över GFC:s verksamhet positivt.

– Det känns bra, tycker jag. Blir det så blir det nog jättebra.

Vilka fördelar ser du med ifall det blir Häcken?

– De har en jättefin anläggning och är en bra förening vad jag vet. Min bror har jobbat där och min svägerska jobbar där nu. Jag har bara hört gott.

LÄS MER: BK Häcken vill ta över Göteborg FC – kallar till extra årsmöte

Vad blir viktigast i början av en sådan satsning?

– Att vi får alla bitar på plats och så snabbt som möjligt kan fokusera på fotbollen.

Hur har den här tiden varit?

– Den har varit turbulent. Så fort vi fick reda på att vi skulle ha ett lag oavsett hur det blir så har jag bara försökt släppa det och vara lite ledig. Det finns inget som jag kan påverka ändå.

Stina Blackstenius kom som en prestigevärvning från Linköping FC. Bild: MAXIM THORE
Stina Blackstenius kom som en prestigevärvning från Linköping FC. Bild: MAXIM THORE

Stina Blackstenius kom som en prestigevärvning från Linköping. Landslagsanfallaren är precis som Falk positivt inställd till att bli en del av BK Häcken.

– Det har varit mycket fram och tillbaka senaste veckorna. Men nu när det här kom upp har jag en väldigt positiv inställning till det hela. Det känns som en otroligt professionell organisation. Jag tror att det hade varit ett steg uppåt för oss i Göteborg. Känslan nu är väldigt bra, säger Blackstenius.

Hur mycket information har ni fått längs vägen?

– Vi har varit uppdaterade. Det är väl nu senaste tiden som att det har varit mycket som har hänt som vi inte har vetat om, men det är väl för att folk har jobbat på olika håll för att det ska bli något bra nu. Jag har hållit mig ganska mycket utanför. Jag litar på att det till slut kommer lösa sig och vi har blivit uppdaterade när det har behövts. Det har varit skönt att lägga det lite åt sidan och låta personerna som har hand om det här göra sitt.

Nu är det medlemmarna som äger frågan, om det inte skulle bli något med Häcken, hur tänker du då kring framtiden? Säsongen börjar ändå närma sig.

– Jag har inte kommit så långt i tankarna. Jag har valt att avvakta och när det här, som i mina ögon är ett positivt besked, kom upp, där en professionell organisation vill göra det här då hoppas man på det. Skulle det inte bli något så är det något man får ta då.

LÄS MER: Profilerna om sammanslagningen av Häcken och Göteborg FC

Häckens nuvarande lag positivt

Häckens nuvarande damlag, som slutade fyra i division 2 säsongen 2020, har varit involverade i processen. Lagets tränare sedan flera år, Erika Faith, menar att laget ställer sig bakom styrelsens förslag och gärna ser GFC-spelarna i gulsvart ställ framöver.

– Jag tycker klubbens sätt att hantera frågan från dag ett har varit exemplarisk. Det nuvarande laget och staben har varit involverade i frågan och har fått mycket plats i vad vi tycker och tänker. Det finns inget att diskutera där. Det har varit klockrent från styrelsens sida, säger hon och fortsätter:

– Vi ser positivt på det som har framlagts. Sedan är vi en medlemsstyrd förening och det är upp till medlemmarna att rösta.

Hur har diskussionerna inom ert lag varit i den här frågan?

– Vi är rungande överens om att Göteborg behöver allsvenskt lag. Dels för att uppnå det målet vi satt upp långsiktigt, dels för Göteborgsfotbollen generellt. Man ska inte behöva flytta till Malmö för att leva fotbollsdrömmen. Där tror jag att Häcken är det bästa alternativet. Jag tror vi hade kunnat göra det väldigt bra.

Vad blir ditt lags funktion om en sammanslagning blir av?

– Alla de praktiska frågorna får vi ta allt eftersom. Lagets fortsatta satsning kommer finnas kvar under 2021, exakt hur det kommer fungera har vi inte svar på just nu.

Vilken roll får du i det här?

– Jag har ingen aning hur det blir för mig och det är helt sekundärt. Mitt mål är att fortsätta verksamheten så bra som möjligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.