Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falk höll nollan i återkomsten

Målvakten Jennifer Falk värvades till GFC från Mallbacken inför säsongen. På lördagen var hon tillbaka på sina gamla hemmaplan – och fick hålla nollan. …– Det var en skön känsla att vara tillbaka, säger hon.

Innan matchen fick Jennifer Falk ta emot pris som Värmlands bästa fotbollsspelare 2015. Falk, som lämnade Jitex för Mallbacken inför förra säsongen, imponerade i sin enda säsong för Värmlandsklubben. Och när hon i går var tillbaka på Strandvallen, nu i GFC-tröja, visade hon att hon inte tappat stinget.

Göteborg FC fick en riktig smakstart när Pauline Hammarlund nickade in göteborgarnas ledningsmål redan i den tredje matchminuten.
– Ja, vi fick en väldigt bra start. I första halvlek hade vi mycket boll. De chanser som de hade kom till på omställningar, säger Jennifer Falk.
I andra halvlek jämnades bollinnehavet ut, men Andrine Hegerberg skickade vackert in 2-0 med 20 minuter kvar av matchen.
– När vi gjorde 2-0 kändes det som om luften gick ur dem. Men det var en tuff match. 3-0 kanske låter enkelt, men de hade sina chanser, säger Falk som inte stod sysslolös i målet.

Falk har alternerat med Loes Geurts i inledningen av säsongen och tycker fortfarande att hon utvecklas som målvakt. 
– Mycket handlar om beslutsfattande, att bedöma olika situationer. Men det kommer med rutinen, resonerar hon.  

3-0 målet gjordes på stopptid av inhopparen Rebecka Blomqvist.