Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Försvarsmässigt är det inte okej"

GFC var med bra i 45 minuter borta mot Kristanstad, sen rann det återigen iväg bakåt och tabelläsningen blir allt mer dyster. – Där måste vi vara självkritiska och rannsaka oss själva, säger tränaren Stefan Rehn vars lag nu har flest insläppta mål i damallsvenskan.

Göteborg FC hade två raka matcher utan förlust med sig in till mötet med Kristansstad. Men det hjälpte föga. Det slutade med en tung förlust med hela 5-2.

– Vi hänger med i första och går in med 2-1 i paus där vi känner att vi även har bud på mer och har bra självförtroende. Men sen rinner det iväg. Det är tungt nu, säger Pauline Hammarlund som stod för GFC:s mål i första halvlek.

Efter en första halvlek med mersmak kom Kristanstads 3-1-mål efter en dryg timmes spel. Men den tänkta slutforceringen fick ett abrupt slut i och med Ogonna Chukwudis 4-1.

– Vi går ner på en trebackslinje för vi kände att vi behövde trycka på, precis då gör de 4-1. Då går luften ur oss, säger Hammarlund.

Nu väntar ny nyckelmatch

Två matcher återstår nu för GFC innan det är dags för sommaruppehåll. Härnäst väntar en riktig nyckelmatch i Stockholm mot Djurgården på torsdag. Vid seger lämnar de bottenstriden, vid förlust blir de allt mer förankrade i den jämna tabellens nedre regioner.

– Man försöker att inte titta för mycket på tabellen nu med tanke på hur många omgångar det är kvar. Men vi behöver den där segern. Det är en en extremt tajt tabell, det räcker med två-tre vinster så är man med i toppen. Så är det är väl det positiva med det hela, säger Hammarlund.

"Det är alldeles för mycket"

Hammarlund och hennes anfallskollegor har gjort sitt framåt med 14 mål så här långt. Det är i stället försvarsspelet som varit GFC:s akilleshäl. 24 insläppta mål på nio matcher talar sitt tydliga språk och är sämsta försvarsfacit i damallsvenskan så här långt. En siffra som förstås oroar tränaren Stefan Rehn.

– Det är alldeles för mycket. Nu har det ju runnit iväg lite på slutet men det är alldeles för många, där måste vi vara självkritiska och rannsaka oss själva. Anfallsmässigt är det okej om man ser till antal mål men försvarsmässigt är det inte okej. Vi är lite sämre när det blir motgång, vi får lite hänghuvuden, säger han.