Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ANDERS FORNGREN
Bild: ANDERS FORNGREN

Försvarshaveri när Västerås körde över Gais

Chans att säkra superettan-kontraktet. Då slutade det i ett totalt försvarshaveri och förlust 1–4.
Nu avgörs allt för Gais i den sista omgången mot Trelleborgs FF.
– Vi vet att vi har klarat av det här tidigare och kan göra det igen, säger Carl Nyström.

2017 klev Gais in i sista omgången med kniven mot strupen i kampen om att klara nytt superettan-kontrakt. De lyckades.

2018 upprepade sig historien.

2019 är det dags igen. För tredje året i rad är Gais superettan-existens i fara inför den sista omgången, det här står klart efter att den grönsvarta defensiven havererat och laget på lördagen förlorat med 1–4 borta mot Västerås SK på Solid Park arena i den näst sista omgången.

– Det känns otroligt tungt. Det här var absolut inte det vi ville skulle hända, säger Karl Bohm direkt efter slutsignalen.

En kväll som slutade i depp kunde ha börjat bra.

Redan efter fyra minuter var Paulo Marcelo bara centimeter ifrån att ge Gais en drömstart när han mötte Netinhos inlägg med pannan. Men insidan av stolpen stod i vägen den gången.

LÄS MER: Kaptenen missar avgörandet: "Känns piss"

Det var starten på en jämn och böljande första halvlek där det fanns gott om chanser åt båda håll. Precis innan paus kom så också målet.

Försvarshaveri i andra

Gais tryckte upp flera spelare i samband med en fast situation. Västerås vann bollen och ställde om. Ex-öisaren Emil Skogh hamnade fri med Marko Johansson och borrade upp 1–0 i krysset.

LÄS MER: Miljoner på spel för Gais: "Det ger en nerv"

– Det är väl ingen hemlighet att om du får ett mål med dig precis innan halvtid så får man energi utifrån det, men vi hade 45 minuter på oss att göra en förbättring efter det, men det lyckades vi inte med alls, säger Bohm.

Carl Nyström tar vid:

– Första halvlek är godkänd förutom att vi släpper in målet och sätter oss i en taskig sits inför andra.

Om summeringen av den första halvleken var skapligt positiv lät det annorlunda med omdömet av den andra.

Efter paus fick inte Gais alls det att stämma och med timman spelad kom 2–0 till hemmalaget efter en tilltrasslad hörnsituation. Det stannade inte där. Nio minuter senare small det igen när Emil Skogh gjorde sitt andra för kvällen. Och fyra minuter före slutet prickade inhoppande Douglas Karlberg in 4–0.

LÄS MER: Matchanalys efter Gais storförlust mot Västerås

– Det är dåliga mål de får göra. Det är individuella misstag och även hur situationerna blir, så går vi bort oss. Det är dåligt. Det är inget att snacka om. Det får vi ta på oss, säger Nyström.

"Ska köra skiten ur oss"

Innan domare Per Melin blåste av matchen hann Karl Bohm tröstmåla fram till 1–4. Fullträffen var hans första i år, men det var inte mycket till plåster på såren, menar 24-åringen.

– Det har gått tungt med målskyttet i år och visst, ett mål är ett mål, det är alltid så, men det är ingenting jag fokuserar på för fem öre. Det är den kollektiva insatsen jag tänker på nu och i det får jag givetvis rannsaka mig själv om vad jag kunde ha gjort bättre i den här matchen. Det är där jag landar, säger Bohm.

Trots förlusten har dock Gais allting i egna händer.

Blir det seger mot Trelleborg hemma på Gamla Ullevi spelar det ingen roll vad lagen som jagar bakom gör – då är kontraktet säkrat. Carl Nyström har varit med både 2017 och 2018 när det har löst sig i sista omgången.

Han hoppas naturligtvis att det ska ske igen.

– Det här är ingen situation man vill hamna i eller något vi är nöjda över, men det vi vet är att vi har klarat av det tidigare och vi kan göra det igen.

Karl Bohm igen:

– Det är bara att strunta fullständigt i vad det blir för andra resultat utan bara gå ut och tro på oss själva. Det hade varit otroligt skönt för vår del att avsluta säsongen med en seger. Vi ska ta emot Trelleborg nu hemma på Gamla Ullevi och, om man får säga så, köra skiten ur oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.