Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Försvaret efter bråket: "Bilderna får tala"

IFK Göteborgs Sebastian Eriksson rök ihop med Sirius Kingsley Sarfo, vilket orsakade ett jättebråk på planen. Efter matchen rasade Sirius tränare Kim Bergstrand mot Blåvittstjärnan. – Han är den bästa MMA-spelaren som finns i den här serien, säger han till C More. Dagen efter matchen försvarade sig Sebastian Eriksson. – Det var ingens stor grej, säger han till GP.

Det var i söndagens match mellan Sirius och IFK Göteborg som IFK Göteborgs Sebastian Eriksson rök ihop med Sirius Kingsley Sarfo.

Efter att Sebastian Eriksson tacklat Kingsley Sarfo svarade Siriusspelaren med att måtta ett slag mot Eriksson, och träffade honom.

– Det är riktigt eländiga bilder. Det är frågan om hur domartrion gör i det här läget, utropade C Mores kommentator  i tv-sändningen.

LÄS MER: Blåvitt tog årets första seger - efter nyförvärvets drömmål

Erikssons och Sarfos duell orsakade ett ordentligt gruff på planen där förutom Eriksson och Sarfo också bland andra Sören Rieks och Niklas Bush Thor var inblandade.

Det slutade med att domaren Andreas Ekberg gav Sören Rieks, Sebastian Eriksson och Niklas Busch Thor varningar efter det efterföljande gruffet.

"Bästa MMA-spelaren som finns"

Efter matchen rasade Sirius tränare Kim Bergstrand mot Blåvittstjärnan.

– Han är den bästa MMA-spelaren som finns i den här serien, säger han till C More och fortsätter:

– Det är aldrig bra när det blir så här, men jag tycker inte att den typen av fotboll han representerar är rolig.

Men alla tyckte inte att felet var Erikssons:

– Det är också Sarfo som överreagerar i situationen, säger expertkommentatorn Erik Edman i tv-sändningen.

Erikssons försvar: "Bilderna får tala"

På måndagen tränade IFK Göeborg på Kamratgården, och då pratade Sebastian Eriksson med GP om händelsen.

– Ni kan kolla själva vad som händer. Jag stoppade en kontring. Och han börjar slå mot mig. Sedan kom det in fler spelare. Det var väl det som hände.

Träffade slaget?

– Nej. Inte vad jag minns. Eftersom jag inte kände något träffade det inte.

Med tanke på Kim Bergstrands uttalande, det var ju nästan tvärtom, hur känns det att bli utpekad på det viset?

– Det jag kan säga är väl att bilderna får tala för sig själva. Jag stoppade en kontring. Det var det jag gjorde. Sedan vill jag inte kommentera mer vad deras tränare sade. Det får han stå för. Det han har att säga och det han sade vill jag inte kommentera.

"Ingen stor grej"

Det är väldigt tydligt att du får ett knytnävsslag från motståndaren. Hur ofta händer sådant?

– Sällan. Som tur är.

Blev det för mycket fokus på det här?

– Ja, det tycker jag. För min del var det ingen stor grej. Jag förstår att Kingsley blir arg när jag drog ner honom. Ur min synvinkel var det en väldigt farlig situation med kort tid kvar av matchen och vi leder med 1-0. Om det var en knytnäve eller vad det var, ur min synvinkel var det förstorat.

Snackade ni efteråt?

– Nej.

Vad tyckte du om matchen?

– Vi gjorde en väldigt bra bortamatch i början av säsongen på en plan som var lite hoppig och studsig. Vi såg vad Djurgården gjorde för misstag. De gjorde vi inte.

Hur skulle du beskriva inledningen av säsongen? Vilken nivå är ni på?

– Vi har börjat väldigt bra. Efter en brokig försäsong, med mycket insläppa mål och mycket chanser tillsläppta och ganska dåligt försvarsspel. Jag tycker att vi har shapat upp oss väldigt i defensiven. Vi släppte en hörna mot Malmö och höll nollan i går. Det känns väldigt bra. Det är skönt att ha fått en sådan start på försäsongen.

Nu är det något helt annat. Alla har tagit både ett och två steg i försvarsarbetet.

Vad är det som gör att det blir så?

– Jag vet inte. Jag tror att när det gäller mer än vad det gör på en försäsong höjer sig alla lite.

Du har en ny position, hur trivs du?

– Det känns okej. Många situationer är ovana. Ibland tar man fel beslut för att man inte är van. Det har gått helt okej. Jag har stängt till defensiven. Offensiven får jag komma med så mycket jag kan och orkar. Det är inget konstigt. Det är bara kul att få vara med där ute.