Mara Gomez i sin debutmatch,
Mara Gomez i sin debutmatch, Bild: Natacha Pisarenko

Första transpersonen i högstaligan – Mara, 23, historisk

Mara Gomez är historisk. Som den första transpersonen har 23-åringen debuterat i Argentinas högsta division för damer.

ANNONS
|

Mara Gomez är 23 år gammal men har redan skrivit in sig i historien.

Anfallaren som tillhör klubben Villa Sin Carlos i Argentinas högsta liga för damer gjorde debut för klubben tidigare i december och blev därmed den första transpersonen att spela professionell fotboll i Argentina, enligt ESPN.

Anfallaren som tillhört klubben sedan januari 2020 fick till slut ett godkännande av det argentinska fotbollsförbundet att spela och fick starta i Villa San Carlos 7-1 seger över Lanus.

Fotboll som terapi

I en intervju med ESPN berättar argentinaren att fotbollen hjälpt henne genom tuffa tider.

– När jag började var fotbollen som terapi för mig. Men jag trodde inte det var möjligt att drömma eller ens möjligt att spela i den högsta serien, säger Gomez till ESPN.

ANNONS

Efter matchen delade anfallaren ett känslomässigt inlägg på sitt instagram-konto.

Det var inte magi, det var inte en gåva och det har inte varit lätt. Det har varit ett liv som handlat om kamp, lidande och ledsamhet. Det har varit ett liv som gränsat mot döden och ett brustet hjärta. Många hinder har överkommits för att komma över det förgångna men detta är bara början. Idag kan jag andas, idag har min stjäl återvänt till min kropp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS