Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Första tiden förvånade Andersson: "Jag är en enstöring"

Första tiden som förbundskapten är avklarad för Janne Andersson. En upplevelse som överraskat på 53-åringen. – Jag är en enstöring och fick gå upp väldigt tidigt för att få tid för mig själv, säger han.

Janne Andersson är vad vid att vara klubbtränare. Men den nye förbundskaptenen har haft ett par stressiga dagar – dagar som förvånat honom.
– Jag gick ju in ny på jobbet in i det här med vissa förväntningar. Jag är ju en planeringsnisse och försöker förbereda mig. Det är inga stora grejer. Det är smågrejer. Jag har 23-24 spelare, en stor stab och jag har ett ansvar för väldigt mycket. Det var jobbigare än jag trott, lite rörigare än jag trott. Jag är van vid att ha stenkoll, säger han och fortsätter.
– Det hände mycket på vägen. Jag fick tänka om och fick tänka till. Jag fick gå upp väldigt tidigt på morgonen, jag är en enstöring och behövde gå upp väldigt tidigt för att hinna få lite tid för mig själv. Jag behöver det för att bli klar i huvudet.

Vad är det för grejer som förvånat dig?
– Alltifrån när bussen ska gå. Som fotbollslag har du rutiner, alla spelare har olika rutiner och jag vill att spelarna ska kunna påverka. Det är jäkligt rörigt med många detaljer ibland.

Hur gör du vid nästa samling, samlas i Sverige eller på plats?
– Det har vi inte tagit beslut kring. Vi har funderingar och då måste vi säkerställa att det är tillräckligt bra. För det är ingen dum idé att samlas där om det funkar.

Nu väntar en hel del besök hos spelare för Janne Andersson och hans högra hand Peter Wettergren inför nästa samling.
– Vi kommer ha kontakt och hälsa på så många det går. Det handlar om hur mycket tid vi har. Vi kommer se många spelare. Hur många vet jag inte.