Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Första startmatchen – då njöt Sakor: "Kändes riktigt fint"

I sin debut nätade han efter åtta sekunder. Och när Vajebah Sakor fick göra sin första match från start för IFK Göteborg låg han bakom Blåvitts segermål. – Det kändes riktigt fint, säger norrmannen.

Mot IFK Norrköping och Kalmar FF fick han hoppa in. Men när IFK Göteborg tog emot AIK på Gamla Ullevi fick Vajebah Sakor chansen från start bredvid Sebastian Eriksson. Norrmannen stod för en pigg insats och låg bakom Blåvitts segermål när han hittade Tobias Hysén med en lång svepande passning, som anfallaren förvaltade genom att nicka vidare bollen till Mikael Boman som tryckte in 2-1. 

– Det var fint, jag tycker själv att jag har en bra passningsfot och bra blick. Och vi hade snackat om det innan, att inte bara spela kort utan även vara med och titta efter längre alternativ, det var så jävla fint att Tobbe nickade ner den och att vi fick bollen i mål. 

Hur upplevde du annars din första match från start?

 – För min egen del så var första 20 sådär, sedan kom jag in i det mer och mer och då blev det roligare. Och det kändes som att jag fick bidra med mycket till laget.

Han fortsätter:
– I andra halvlek fann jag positionen bättre, var mer trygg i mig själv och hittade lite bättre ytor att spela bollen, säger mittfältaren som trivdes tillsammans med Sebastian Eriksson på mitten. 

– Jag tycker vi hade ett fantastiskt samarbete både mellan mig och Seb och även med Thomas och David. Kommunikationen satt och vi hittade allt väldigt bra. 

Och Blåvitts lagkapten var imponerad av sin nya mittfältskollega. 

– Det kändes ganska stabilt. Vajebah är en stor talang och en kille som vill spela fotboll. Vi hittade ett bra samarbete och jobbade fint på mitten tillsammans och spelade ganska enkelt. Det var en bra första match för oss.

I den 79:e minuten tackade Sakor för sig och ersattes av Billy Nordström. 

– Jag har inte spelat 90 minuter på ett bra tag så man får vara lite taktisk för egen del och tänka på kroppen så man inte belastar sig för hårt med en gång. Jag märkte att jag hade lite småkramper men jag hade kunnat kämpa mig kvar i 90 minuter, men då hade det kanske inte blivit samma nivå...

Hur långt från 100 procent känner du dig?

– Jag är inte långt kvar. En match till från start och vi börjar närma oss...