Första segern bärgad - Ohlsson matchhjälte för Öis

Sebastian Ohlsson. Så heter årets första vinstmakare för Örgryte.…– Det var sjukt skönt och viktigt för laget, säger han.

ANNONS
|

Örgryte kan sluta längta efter första segern i Superettan. Sebastian Ohlsson dunkade hem tre poäng mot Assyriska när Örgryte hoppade upp till sjunde plats i tabellen.

– Det var väldigt skönt att studsa tillbaka efter att vi blev rånade på segern i förra omgången, säger matchens enda målskytt.

Stadskampen i Superettan mellan Göteborg och Södertälje fortsatte under söndagen.Efter att Gais och Syrianska spelat lika på ett under lördagen var det Assyriska och Örgryte som skulle avgöra vilken av städerna som faktiskt är bäst på fotboll.

Sebastian Ohlsson visade vägen för Västkusten när han, efter lite slarvigt försvarsspel av hemmalaget, från nära håll gjorde sitt första mål för säsongen.

ANNONS

– Det var sjukt skönt och viktigt för laget att vi fick första segern så att det inte bli något snack. Och att göra det här uppe i Södertälje där jag aldrig har vunnit tidigare var riktigt skönt, säger 22-åringen.

Fram till dess hade den första halvtimmen dominerats av Assyriska.

Öis-fostrade Ken Fagerberg och framförallt Mattias Genc fick Robertino Kljajic att visa sig från styva linan flera gånger under första halvlek.

Fagerberg ryktades vara aktuell för en återkomst till Örgryte i vintras efter flera år i Danmark. Istället hamnade han i Södertälje där han i går gjorde sin första match från start mot sin gamla klubb.

Men Fagerberg lyckades inte visa att Örgryte gjorde fel som nobbade honom. Han utmanövrerades effektivt av Johan Hammar och Fredrik Björck.

– Björck och Hammar sattes på prov men löser det varje gång. Vi var fantastiska i försvaret, säger Sebastian Ohlsson.

Matchen var öppen och underhållande. Både George Mourad och William Atashkadeh hade lägen att glädja de tillresta Öisfansen.

Samma supportrar lär vid tre tillfällen ha satt sina Öis-hjärtan i halsen – Assyriska gjorde nämligen hela tre mål som blev bortdömda för offside.

Något godkänt mål lyckades de dock inte göra och Göteborg och Örgryte avgick med segern – Sällskapets första den här Superettansejouren.

ANNONS

– Hela laget gör det bra. Vi spelar kompakt och det känns väldigt positivt nu, säger Sebastian Ohlsson.

ANNONS