Första passet för Westerberg: "Har en jävla respekt för uppgiften"

Alf Westerberg går från en undanskymd roll till den mest utsatta. Under onsdagen ledde han sitt första pass som huvudtränare för Blåvitt.… – Jag har en jävla respekt för uppgiften, säger han.

ANNONS
|

Han fick frågan i måndags, tackade ja och hittade sin assisterande tränare, Torbjörn Nilsson under tisdagen. På onsdagen ledde Alf Westerberg sitt första pass som huvudtränare i Blåvitt inför ett hundratal nyfikna åskådare.

– Det var ganska trivsamt får jag säga. Det var ett gäng med mycket funderingar, tankar och känslor som kom in på morgonen men väl ute på plan var det väldigt bra energinivå, säger han.

Vad är viktigt för dig nu?

– Det kan låta osexigt ... men vi ska ha fokus på rätt saker. Saker som energi och koncentration. Det går inte att uppfinna hjulet igen, det är uppfunnet. Det är lite back to basic som gäller. Hitta en trygghet och förbättra självkänslan igen.

ANNONS

Valet av Torbjörn Nilsson som assisterande tränare fick fansen att bubbla av förväntan. Något som inte direkt låg Nilsson i fatet när namnet dök upp under ett möte mellan Westerberg och Gren.

– Det gör ju ingenting, säger Westerberg med ett leende och fortsätter.

– Jag skulle vilja säga att i den här funderingen är det primära att det fungerar arbetsmässigt. Att vår kemi och det fungerar, det är det helt primära. Sen är det jättebra om det tilltalar många.

Det har varit en tung säsong för Blåvitt, en elfteplats i allsvenskan och en sparkad tränare, spelaruppror, dålig ekonomi. Listan kan göras längre än så på problemen inom Blåvitt.

– Det har varit väldigt mycket negativa tongångar. Men med min bakgrund är det ibland ett lyxproblem som snurrar omkring och skapar problem. Vi har inte Malmös kassa måhända men vi har samtidigt goda förutsättningar, säger Westerberg.

Har du pratat med Lennartsson ännu?

– Jag har inte haft tillfälle att göra det ...

– Jag känner för dem, det är ett moraliskt dilemma som man hamnar i, i den här situationen. Det är lite så vår värld är ibland, känslorna går fram och tillbaka och det finns inte så mycket tid för att sjunka ner i dem.

ANNONS

Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson har kontrakt säsongen ut – därefter ska det utvärderas. Enligt sportchefen Mats Gren kommer han inte att leta efter en ny tränare i dagsläget.

– Jag kommer sitta lugnt i båten och inte vara ute och jaga. Det har varit mycket spekulationer. Vi har sagt att vi kör säsongen ut och sedan ska vi titta vidare på det, säger Gren.

För Alf Westerberg är huvudtränarrollen inte helt ny, en roll han haft i både Kalmar FF och Trelleborg.

– I någon mening finns det något kittlande i det att ta ansvar, naturligtvis. Det är en drivkraft, säger han.

Lite läskigt också?

– Läskigt vet jag inte. Jag har en jävla respekt för uppgiften. Så är det ju.

ANNONS