Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den första kvarten förstörde hela eftermiddagen för Keith Millens Örgryte. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Den första kvarten förstörde hela eftermiddagen för Keith Millens Örgryte. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Första kvarten sänkte Örgryte mot Brage

Inför matchen diskuterades Örgrytes 240 minuter långa måltorka. Kanske borde fokus ha legat på försvarsspelet för Öis istället? De släppte nämligen in tre mål under den första kvarten – och förlorade till sist med 3–2 trots stark upphämtning.
– Vi kan inte behöva göra två-tre mål för att få med oss poäng, säger tränare Keith Millen.

Inför söndagens möte med Brage, hade Örgryte gått mållösa i över 240 minuter.

På Domnarvsvallen i Borlänge var därför planen att måltorkan skulle ta slut, och att Örgryte skulle studsa tillbaka efter den senaste tidens tunga resultat.

De lyckades med det förstnämnda, men något vändande av den negativa trenden var det inte tal om.

– Jag har aldrig varit orolig över vår målproduktion. Jag vet att vi har mycket talang i truppen, och att vi kommer att göra mål. Vårt problem är att vi blir straffade i matcher, och att vi inte ger oss själva chansen att göra det första målet, säger Keith Millen.

I en intensiv matchinledning var Örgryte det bättre laget.

Det roliga varade dock bara i fyra minuter. Sedan gjorde nämligen Brage mål.

Vid ett inlägg från vänster gick bollen mot Anton Lundin i Brage. Oliver Stanisic satsade mot bollen, som studsade ut till Seth Hellberg. Hellberg drog till på ett tillslag, och bollen seglade in bredvid Fredrik Andersson i Örgrytemålet.

Sedan kom ett till.

Förre Gaisspelaren Leonard Pllana nådde högst på ett inlägg och nickade bollen i nät.

Innan Öis hann hämta andan kom ytterligare ett.

På ännu ett inspel lyckades Kristian Andersen komma före hela Öis backlinje och peta in bollen.

3–0, med bara kvarten spelad.

– Det var en katastrofal matchinledning för oss. Att hamna i underläge med 3–0 efter en kvart var verkligen inte vad vi hade hoppats på. Vi blir straffade, som sagt, säger Millen.

Rullgardin ner?

Nja, inte än.

Öis fick vittring

Bubacarr Jobe och Ailton Almeida gjorde så gott de kunde för att skaka lite liv i Öis anfallsspel.

Det gav resultat när Anton Andreasson hittade Jobe med ett långt inlägg. Jobe nådde bollen med huvudet, och reduceringen var ett faktum. Jobes första mål i årets superetta.

Måltorkan stannade på 270 minuter denna gång för Öis.

Uppförsbacken blev nu en aning mindre brant, men det var mycket kvar att klättra.

Det fanns fina intentioner, men det var försvarsspelet som svek. Brages tredje mål var nummer 15 som Öis släppt in under årets säsong. Med det är man sämst i superettan.

– Det är något vi verkligen måste adressera. Vi släpper in alldeles för enkla mål. Vi måste analysera vad det kan bero på, säger Millen.

Inhopparna skakade liv i matchen

3–1 var resultatet när den andra halvleken drog igång.

Det märktes att Öis haft ett långt och givande samtal om lagets försvarsspel under pausen. Efter ett tag fick de även fart på offensiven.

– Vi ändrade en del till den andra halvleken. Vi fick till ett mer solitt mittfält, vilket stoppade deras kontringslägen. Efter målen tycker jag att vi kontrollerar matchen, säger Millen.

Samuel Ohlsson fick hoppa in i den 64:e minuten och göra sina första minuter för säsongen. Sekunder senare hade han petat bollen i mål, med sin första touch i matchen. 3–2-målet kom till efter ett fint förarbete av Almeida.

Öis kom nära en kvittering. Bland annat träffade Carl Wede ribban.

Det blev dock en 3–2-förlust till slut.

– Vi hade mycket väl kunnat få med oss ett kryss. Vi kanske till och med förtjänade det. Vi får dock inte glömma anledningarna till att vi hamnar i ett stort underläge tidigt. Det är bra att att göra två mål, men vi kan inte behöva göra två-tre mål för att kunna få med oss poäng, säger Millen.

Fakta: Så startade Örgryte IS

(4–5–1): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Karl Johan Lindblad, Oliver Stanisic, Anton Andreasson (Samuel Ohlsson, 64, Fredrik Zanjanchi, 79)– Bubacarr Jobe (Mohamed Said, 60), Kevin Ackermann (Hannes Sahlin, 64), Abdul Razak, Lukas Browning Lagerfeldt, Adam Bergmark Wiberg (Carl Wede, 60)– Ailton Almeida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.