Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Första förlusten för Gais – tappade serieledningen

Ny seriefinal för Gais. Då kom första förlusten efter en insats som fick Stefan Jacobsson att dra till med ett trippelbyte redan i paus – efteråt var han rejält missnöjd med lagets prestation.
– Vi är inte där vi förväntar oss och vill vara, säger Nikola Ladan.

För en vecka sedan var det seriefinal mot Öster. Då började det inget vidare men trots underläge med 0–2 slutade den matchen med seger för Gais. Lika lyckosamma skulle inte de grönsvarta bli en vecka senare.

Ny seriefinal.

Men mot Värnamo blev det noll poäng efter att Oscar Johansson gjort matchens enda mål i den första halvleken.

LÄS MER: Fasta-tider för Gais-stjärnorna

Trippelbyte redan i paus

En halvlek som inte tillhörde de bättre från Gais sida den här säsongen. En halvlek som fick Stefan Jacobsson att agera vid sidlinjen och göra ett trippelbyte redan i paus.

Ut med Malkolm Moenza, Michael Kargbo och Joackim Åberg.

In med Nikola Ladan, Johan Andersson och Julius Lindberg.

– Värnamo hade ett bättre energipåslag än vad vi hade. De tog kvicka löpningar och kunde såra oss och vi hade svårt att få kontroll på matchen. Vi gjorde lite förändringar och jobbar oss in i matchen och bytena av lite effekt, säger Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Värnamo var det bättre laget. Vi kan bara bryta ihop och komma igen.

LÄS MER: Flera spelare i Gais succélag sitter på utgående kontrakt

Det blev en liten slutforcering trots allt för Gais. Men varken Johan Andersson eller Adnan Maric hade skärpan med sig och därför kom första förlusten för säsongen som ett brev på posten.

– Det är en del av fotbollen. Ibland vinner man. Ibland torskar man, säger Boris Lumbana.

Vad betyder den här förlusten för er?

– Det är fotboll. Någon gång kommer smällen för alla lag. Det handlar nu om vad vi gör av det här. Jag tror ändå att mentaliteten i gruppen är så stark att vi kommer gå tillbaka och jobba ännu hårdare och sen så får hoppas att vi hamnar på segertåget igen.

Nikola Ladan som började på bänken höll med sin tränare. Energin fanns inte riktigt där mot Värnamo.

– Vi är inte där vi förväntar oss och vill vara, säger han och fortsätter:

– Vi förlorar ju och då är vi inte där vi vill vara.

LÄS MER: Tårfyllt och känslosamt farväl för Gais materialförvaltare

Gais tvåa i tabellen efter fem omgångar

Men efter fem omgångar ligger Gais ändå på en andraplats, två poäng efter just Värnamo och säsongsstarten har varit bra.

– Samtidigt har vi inte fått ut det bästa av oss. Det finns definitivt mer att ta av och det känner vi i gruppen också. Det är något som triggar oss och det gäller för oss att ta det här på rätt sätt nu. Vi är på väg men vi har samtidigt en resa kvar att göra, säger Nikola Ladan.

Men poängskörden är du nöjd med?

– Ja. Det boostar ju oss på samma sätt som bra prestationer. Det går lite hand i hand det där och vi pratar mycket om just prestationerna.

Vad väljer du då? En bra prestation men ett dåligt resultat? Eller tvärtom?

– Haha! Den där är svår ... det är ju resultaten vi räknar och det blir ju svaret. Det är lättare att snappa upp saker och utveckla saker när du får positiva resultat kontra dåliga resultat. När det går dåligt handlar det bara om att rädda saker och ting och täta här och rädda det där ... när man vinner är det mer att man kan skruva på saker och veckorna blir både roligare och mer energifyllda. Men resultatet är alltid det viktigaste. Det är den branschen vi lever i och är vana vid.

Så startade Gais:

(4-3-3) Mathias Karlsson – August Wängberg (Daniel Hultqvist, 69), Aiham Ousou, Emin Grozdanic, Niklas Andersen – Boris Lumbana, Joackim Åberg (Nikola Ladan, 45), Adam Egnell (Harun Ibrahim, 83) – Michael Kargbo (Johan Andersson, 45), Adnan Maric, Malkom Moenza (Julius Lindberg, 45).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.