Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Första beskedet för "Paka": "Knäskålen har varit ur led"

Patrik Karlsson Lagemyrs matchcomeback slutade med att han fick lämna planen med en ny skada. Ännu är det inte säkert hur allvarlig skadan är. – Vi kan konstatera att knäskålen har varit ur led, säger Blåvitt-läkaren Jon Karlsson till GP efter att mittfältaren undersökts.

Oturen fortsätter att grina Patrik Karlsson Lagemyr i ansiktet. I måndags gjorde mittfältaren efter 225 dagars skadefrånvaro comeback när IFK Göteborgs U21-lag tog sig an Halmstads BK:s dito i Prioritet Serneke arena. 

– Jag har sett framemot detta länge, sa han till GP inför matchen.

Tillställningen blev dock inte alls som han hade hoppats. Blåvitt vann förvisso matchen med 2-1 - men för Karlsson Lagemyr spelade det nog mindre roll. Redan efter 15 minuters spel tvingades teknikern bryta matchen med ett skadat knä. 

"Är ett bra besked"

Under tisdagen genomfördes en magnetröntgen av det skadade knäet. I samband med undersökningen stod det klart att varken menisk eller korsband är skadat. Men däremot kunde lagläkaren Jon Karlsson bekräfta att knäskålen har varit ur led. 

– Det är positivt att det inte är korsband eller menisk, det är ett bra besked. Sedan finns det fortfarande en risk att det är en allvarlig skada, men för att kunna säga något om det måste vi ha fler röntgenbilder och det har vi inte i nuläget. 

20-åringen kommer att undersökas vidare i morgon när ytterligare en röntgen ska genomföras. Innan dess menar Karlsson att det är svårt att bedöma hur allvarlig skadan är - och hur den ska behandlas. 

– Vi kan inte sätta upp någon plan förrän vi har sett de bilderna, innan vi vet om det krävs en eventuell operation. Om det blir operation eller inte, det beslutet fattar vi också efter att vi har fått se alla bilder.