Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

David Moberg Karlsson gratuleras efter sitt första allsvenska mål av Tobias Hysén och Emil Salomonsson.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Första allsvenska målet för Moberg Karlsson

Andra raka segern för Göteborg.

Segersiffrorna kunde ha blivit större för det var en stabil insats IFK Göteborg bjöd sin publik på i årets hemmapremiär.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I den 27:e minuten gjorde före detta BP-spelaren Philip Haglund 1–0 för Göteborg. Ett distinkt skott som sitter vid stolproten. BP:s målvakt Niklas Westberg har inte ens chans.

David Moberg Karlsson var centimetrar från att göra sitt första allsvenska mål när han gjorde bort Wester i BP:målet och hade öppet mål, men där kom en försvarare och räddade på mållinjen.

–Det var en stor lättnad att få göra det första målet, speciellt efter missen i första halvleken. Jag hade redan jublet i huvudet och jag funderade på vilken målgest jag skulle göra, säger David Moberg Karlsson till Cmore efter matchen och fortsätter:

– Det här betyder väldigt mycket, senaste åren har vi inlett med två förluster, så skönt att starta säsongen med två vinster.

Nicklas Bärkroth var tillbaka på Gamla Ullevi. Men på söndagen fick han möta sitt gamla lag. Bärkroth spelar i BP och började matchen piggt, men mattades allt eftersom Göteborgs press ökade.

–Alla förutsättningarna är perfekta. Fint väder, mycket publik, men allt fokus är på att vi ska vinna matchen och ta tre poäng, säger IFK:s tränare Mikael Stahre till Cmore strax före matchen.

Han fick som han ville.

Matchen slutade 2-0.

Så startade Blåvitt:

John Alvbåge – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Mikael Dyrestam – Emil Salomonsson, Philip Haglund, Jakob Johansson, Sam Larsson – David Moberg Karlsson, Tobias Hysén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.