Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Förre United-spelarens ilska mot Zlatan

Zlatan Ibrahimovic stängdes av i tre matcher efter sin armbåge mot Bournemouth-backen Tyrone Mings, men det är inte tillräckligt för den före detta United-spelaren Paul Parker. "På gränsen till en psykopat", skriver Parker om svensken i sin kolumn på eurosport.co.uk.

Ibrahimovic själv menade att Mings "hoppade in" i hans armbåge, en förklaring som inte bet på det engelska fotbollsförbundet som stängde av svensken i tre matcher för tilltaget. Ett straff som Zlatan och United accepterade.

LÄS OCKSÅ: Så straffas Zlatan efter armbågen

Ibrahimovic och Mings var i luven på varandra under stora delar av matchen och Mings trampade även svensken i huvudet efter en duell, något som Mings även fick tre matchers avstängning för inledningsvis. Men efter att Bournemouth fick sin överklagan avslagen höjdes straffet till fem matcher.

LÄS OCKSÅ: Spelarnas högsta önskan: Zlatan

En som upprörts av situationen mellan spelarna är den före detta Manchester United-spelaren Paul Parker som går hårt åt både Ibrahimovic och Mings. 

"Har jag någonsin tänkt på att sätta min fot eller min armbåge mot någons huvud? Inte en chans. Den tanken har aldrig slagit mig och om den som tänker så är på gränsen till en psykopat", skriver Parker i sin kolumn på eurosport.co.uk och fortsätter:

"Ibrahimovic har accepterat sitt straff från FA, vilket betyder att han stängs av i tre matcher, men det är inte tillräckligt. Hans armbåge hade kunnat orsaka en allvarlig skada. Om FA vill stoppa den här typen av beteende måste de lägga till ytterligare några matcher på starffet. Bara då kan man övertyga spelare att ändra sitt sätt."

Parker gjorde över 100 matcher för Manchester United mellan åren 1991-1996 och gjorde även 19 landskamper för England.