Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förre Premier League-stjärnan död

Fotbollsvärlden har sorg. Den förre Newcastle-spelaren Cheick Tioté dött blott 30 å gammal. Ivorianen kollapsade under en träning med sin kinesiska klubb Beijing Enterprises.

Enligt The Guardian ska ivorianen ha kollapsat i en hjärtattack under en träning med sitt lag Beijing Enterprises, 30-åringen ska sedan ha förts till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Uppgifter som bekräftas av hans agent Emanuele Palladino.

"Jag kan bekräfta att min klient Cheick Tioté tragiskt avlidit idag efter att han kollapsat under en träning med hans klubb Beijing Enterprises. Vi kan inte säga mer just nu och vi hoppas att hans familjs integritet respekteras under denna svåra tid. Vi ber att ni skänker en tanke", säger han i ett uttalande enligt Guardian.

Även Rafael Benitez, som tränade Cheick Tioté under hans tid i Newcastle, sörjer mittfältarens plötsliga bortgång:

"Det är med stor sorg som jag hör om Cheicks död. Under alla år som jag kände honom var han väldigt proffessionell, dedikerad och framförallt en bra man. Jag skänker hans familj och vänner en tanke i denna sorgens tid.", säger Rafael Benitez enligt Guadian.

Tioté gjorde över 100 matcher för Newcastle mellan 2010 och 2017. Han gjorde också 52 landskamper för Elfenbenskusten och deltog i VM 2010 och 2014.