Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Sadmir Zekovic. Bild: AVDO BILKANOVIC
Sadmir Zekovic. Bild: AVDO BILKANOVIC

Förre Italien-proffset klar för Utsikten

Utsiktens BK satsar mot superettan – och nu är GP:s uppgifter bekräftade: Division 1-klubben har presenterat anfallaren Sadmir Zekovic, 25, som senast återfanns i BK Olympic men som också har historik i italienska Catania.

Utsiktens BK med nye delägaren Benjamin von Jahf och nygamle sportchefen Bosko Orovic i spetsen fortsätter sin satsning.

Klubben som för tillfället håller till i division 1 har som ambition att nå allsvenskan inom fem år och har sedan duons intåg precis innan jul redan hunnit värva in tidigare Gais-spelarna Karl Bohm och Alexander Angelin.

LÄS MER: Företagare köper 49 procent av Utsiktens BK

– Det här är två skickliga spelare. En perfekt start på den satsning vi vill göra. När vi diskuterade framtid med dem känns det som man pratar med två spelare som kommer hem. Både Karl och ”Ange” har spelat flera år i klubben tidigare och har goda minnen härifrån, sa Bosko Orovic till klubbens hemsida efter att duon presenterats.

Och nu händer ännu mer på in-fronten i spelartruppen.

Under fredagen kunde GP presentera uppgifter om att "Kiken" bara var detaljer från att göra klart med Sadmir Zekovic, 25. Anfallaren har öst in mål i division 2-klubben BK Olympic de två senaste säsongerna och snittat mer än 0,5 mål per match.

Lämnade tidigt för Italien

Nu har klubben bekräftat nyförvärvet på sin hemsida – där anfallaren också skickar en hälsning:

”Jag gillar satsningen som Utsikten gör och det blir intressant att få vara med från grunden. Det tände mig mest. Jag hade andra anbud men ville vara i en klubb som storsatsar, det drev mig”, säger 25-åringen.

LÄS MER: Duon klar för Utsikten: "En perfekt start på satsningen"

Zekovic har en intressant fotbollsbakgrund.

Han började sin karriär på ungdomsnivå i Eslöv innan resan gick vidare till Malmö FF och sedan Limhamn/Bunkeflo. 2012 tog en då 18-årig Zekovic chansen att provspela med den italienska Catania. Han imponerade stort och nätade bland annat i en internmatch mot klubbens A-lag, som då huserade i Serie A. Zekovic, som tidigt i karriären också hade ögonen på sig från Ajax, fick efter det lyckade provspelet på Sicilien ett femårskontrakt i Catania – men lyckades, aldrig slå sig in i klubbens A-lag.

LÄS MER: Fick lämna Gais – här är Bosko Orovics nya uppdrag

2014 lämnade han Italien för att i stället flytta till isländska Fylkir. Sejouren på Island blev dock kortvarig. Sedan 2015 är han tillbaka i svensk fotboll igen och har då, utöver två vändor i BK Olympic, också hunnit med att representera Kristianstads FF och IFK Malmö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.