Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre IFK-stjärnan missar EM-kval

Gustav Engvall missar U21-landslagets EM-kvalmatch borta mot Estland. Den förre IFK Göteborgs-anfallaren skadades under en träning i Pärnu. Annars är det försvarare som hamnat på förbundskapten Håkan Ericsons skadelista.

Om Gustav Engvall, som gick till Bristol City i engelska andraligan Championship i somras, blir spelklar till den sista kvalmatchen mot Kroatien i Trelleborg på måndag är oklart.

- Han fick en skada uppåt höften, exakt vad det är vet jag inte, det är fortfarande något slags akut stadium. Men han är så pass öm att han inte kommer att vara aktuell för spel i morgon, säger Håkan Ericson till TT på onsdagen.

Även Häckens försvarare Joel Andersson saknas i Estland. Han insjuknade före avfärd och kommer inte att ansluta i Pärnu.

- Vi har 18 spelare och det är vad vi får ha på bänken, så vi kallar inte in några extra spelare, säger Ericson.

Med dessutom tre mittbackar skadade och tre försvarare som Ericson fått lämna i från sig till Janne Andersson och A-landslaget den här samlingen så har det blivit tunt i försvarsleden.

- Konstigt nog blir det ofta samma lagdel som drabbas, ett fenomen som jag inte kan förklara. Det positiva är att vi har med de backar vi spelade med i de förra matcherna.

Sverige behöver två segrar för att vinna gruppen och ta en direktplats till EM i Polen nästa sommar. Poängtapp innebär sannolikt att Spanien tar topplatsen.

- Det räknar vi stenhårt med, vi vet att det är två segrar som gäller, säger Ericson, som inte ser avsågade gruppfemman Estland som någon lätt match.

- Tittar man på poängen så har de inte tagit så många, men tittar man på resultat så hade de hade 0–0 mot Spanien till 82:a minuten, förlorade med 0–1 borta mot Georgien och med uddamålet mot Kroatien. Dessutom har de en ny förbundskapten som kommer med nya idéer och energi. Vi har jätterespekt för matchen i morgon.

Ericson har dock fin statistik att luta sig mot med U21-landslaget som blev Europamästare förra sommaren.

- Det här laget har inte förlorat, vi har nästan två års spel och 15 matcher utan att ha fått stryk. Kan vi krydda det med två segrar och ta oss till EM med ett obesegrat lag så skulle det vara fantastiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.