Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Förre IFK-profilen: "Sjukt tråkigt"

Seattle-spelaren Gustav Svensson följer fortfarande sitt gamla lag noga och såklart även den jobbiga situationen som råder på och utanför planen. – Jag tycker det är sjukt tråkigt, säger göteborgaren till Aftonbladet.

IFK Göteborg har inlett säsongen tungt och parkerar på en tiondeplats i tabellen. Även utanför fotbollsplan är det besvärligt för klubben. Jörgen Lennartssons framtid i laget är osäker och mellan spelartruppen och sportchefen Mats Gren är det av allt att döma inte på topp.

I en intervju med Aftonbladet beklagar sig IFK Göteborg-ikonen Gustav Svensson över det rådande läget.

– Jag tycker det är sjukt tråkigt. Det finns alltid missnöje, det finns i alla klubbar i hela världen. Det är inte bra om det inte finns, du behöver konkurrens och missnöje för att x tjänar mer än y. Men allt sådan ska lösas internt, det är väldigt tråkigt att läsa om det i medierna, säger Svensson, som själv har bra kontakt med den ifrågasatte sportchefen.

– Jag och Mats Gren har en jättebra relation, jag har bara gott att säga om honom. Han har alltid ställt upp för mig när jag har behövt hjälp

Kommer hem när det är läge

30-åringen spelade i Blåvitt fram till 2010 och var med och tog SM-guld 2007. 2014 vände han hem efter en kaotisk utlandssejour, som bland annat kantades av annekteringen av Krim. Efter att ha gjort två säsonger i IFK valde göteborgaren att flytta utomlands igen, denna gång till kinesiska klubben Guangzhou R&F.

Numera spelar Svensson i Seattle Sounders. Trots tidsskillnaden följer han sitt gamla lag från andra sidan Atlanten och medger i Aftonbladets intervju att tanken är att återvända hem till IFK Göteborg inom en framtid.

– Jag har varit tydlig mot honom (Mats Gren). Jag hör av mig när det är läge att komma tillbaka. Då är det bara att hoppas han vill ha tillbaka den här trötta gubben.