Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förre HBK-anfallaren Junes Barny klar för Gais

Bort från Marocko och lönestrul - hem till Sverige och Gais. Junes Barny, 28, presenterades av superettan-klubben under tisdagen.

Gais fortsätter att förstärka inför superettan 2018.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det senaste nyförvärvet heter Junes Barny. Den 28-årige anfallare, tidigare i bland annat Ängelholm och Halmstad, presenterades under tisdagen.

– Jag och Bosko (Orovic, tränare) hade ett bra möte. Efter mötet satte jag mig i bilen och kände direkt: "Vi kör", säger han.

Vad var det som kändes rätt?

– Vi satt och pratade i en halvtimme... Vi tänker fotboll på samma sätt. Vi spelar exakt samma sorts fotboll. Förhoppningsvis kan jag bidra med det jag är bra på och hjälpa laget att nå framgång.

"Har fått det jag ska ha"

Barny kommer senast från en sejour i Marocko och Difaâ d'El-Jadida. Han skrev på ett treårskontrakt sommaren 2016, men bröt kontraktet redan efter en säsong.

– Fotbollen är bra, men organisatoriskt är de lite back. Byråkratin är tio år bakåt i tiden. Så det var saker vid sidan om som inte stämde, säger han.

Hur gick det för dig spelmässigt?

– Inte heller så bra som jag hade tänkt mig, men när du kommer utanför Sveriges ramar är det ett nytt spel. Fotbollen här fungerar inte som fotbollen därborta. Det åkte jag lite på. Jag gjorde kanske något som jag inte borde ha gjort och det var att ställa krav på saker kring fotbollen som jag inte egentligen hade att med att göra. Det gick inte hem hos presidenten och folket runtomkring...

Ska man inte kunna ställa krav?

– Jo, till exempel om inte lönen kommer in i tid. Men så här i efterhand kanske man inte skulle ha gjort det. Man får rätta sig i ledet.

Har du fått alla pengar som du ska ha?

– Ja, jag har fått det jag ska ha. Det tog lite tid, men nu är det rätt.

"Väldigt glada över att ha honom här"

Sedan kontraktet bröts i Marocko har Barny hållit i gång med Halmstad. Han vill dock inte säga om det var aktuellt med en flytt dit.

– Jag har väldigt bra kontakt med Halmstad, men Gais var det som gällde.

Fick du ett kontraktsförslag från Halmstad?

– No comments. Haha!

Gais-tränaren Bosko Orovic om sitt senaste nyförvärv:

– Vi är väldigt glada över att ha honom här.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger. Barny gör sin första träning med Gais under tisdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.