Förre Häcken-backen kallas in till landslaget

Joel Andersson har spelat Champions League mot världsstjärnor för danska Midtjylland under hösten. Nu kallas den tidigare Häcken-backen in som ersättare till landslagssamlingen.

ANNONS
|

På grund av coronarestriktioner kan Sveriges landslag inte få med sig spelare som till vardags spelar i Skottland eller England. I Sveriges fall kan därmed inte Ken Sema, Filip Helander, Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen ansluta till samlingen mot Danmark.

Nu har Janne Andersson tagit ut tre ersättare. Jacob Rinne och Oskar Hiljemark ansluter från Ålborg och Joel Andersson kallas in från Midtjylland.

– Samtliga tre spelare har varit med oss tidigare i olika sammanhang och det gör att inkörningen blir kort vilket är bra då det är snabba ryck med match redan på onsdag, säger förbundskapten Janne Andersson

ANNONS

Joel Andersson, med Västra Frölunda som moderklubb och många år i Häcken bakom sig, har spelat fem A-landskamper under de tre senaste januariturnéerna.

Även Joel Anderssons lagkamrat Jens Cajuste är uttagen i den svenska truppen.

LÄS MER:Jens Cajustes väg från tanig pojkspelare till Champions League-mittfältare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS