Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förre Häcken-anfallaren till Champions League-klubb

Majeed Waris lämnade BK Häcken 2013 som nybliven allsvensk skyttekung. Sex år senare blev han på fredagen klar för storklubben Porto.
– Jag är här för att hjälpa laget att göra fler mål, säger han till klubbens hemsida.

Vindsnabb och målfarlig tog han allsvenskan med storm 2012. 23 mål som 21-åring gjorde honom högintressant för europeiska klubbar. När flyttlasset väl gick från Hisingen hamnade Majeed Waris i Ryssland och Spartak Moskva.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Därefter har han representerat Trabzonspor i Turkiet, Valenciennes samt nu senast Lorient.

Nu har han bytt klubb igen. Och det är inte vilken förening som helst som knutit till sig den förre Häcken-anfallaren. Portugals framgångsrikaste klubb, Porto, presenterade Majeed Waris på fredagen.

– Jag är inte här för min personliga äran. Jag är redo att ge allt jag har så att klubben kan bli framgångsrik och vinna troféer, säger han till klubbens hemsida.

Portos tränare Sérgio Conceição, som mötte Waris under fjolåret då han tränade FC Nantes, hyllade sitt nyförvärv.

– Jag känner till honom från förra året i den franska ligan. Jag uppskattar hans kvalitéer och det är därför han kommer att hjälpa oss och vara ett alternativ, säger han via klubbens twitterkonto.

Ghananen har tilldelats nummer 18 i sin nya klubb. Avtalet är ett lån för resten av säsongen. Förutom matcher i den portugiska ligan kan han på spela mot Liverpool i 16-delsfinalen i Champions League.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.