Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förre Gaistränaren i möte med Öis

Vem skall egentligen träna Öis nästa säsong? Frågan är befogad. Enligt uppgift till GP har klubben nu även träffat den tidigare Gaistränaren Thomas Askebrand.

Listan över kandidater till uppdraget som huvudtränare för Örgryte IS från och med 2018 växer ytterligare.

Göteborgsklubben, som fortfarande jagar nytt kontrakt i superettan, har som GP tidigare kunnat berätta träffat både Allan Kuhn och Roar Hansen. För en vecka sedan kunde GP avslöja att Öis även har nuvarande resursen Erik Hamrén bland huvudkandidaterna.

– Jag vore dum om jag inte värderade Hamrénspåret. Det är ingen hemlighet att han trivs hos oss. Vi har inte konkretiserat något, sade föreningens ordförande Joacim Nordh till GP i tisdags.

För närvarande är Sören Börjesson huvudansvarig för A-truppen. Han tog över efter Marcus Lantz, som sades upp från sitt kontrakt (som löpte fram till 2019) i slutet av augusti.

Som GP kunde avslöja för redan en vecka sedan finns förutom Kuhn, Hansen och Hamrén även nuvarande Östertränaren Thomas Askebrand på listan över högaktuella namn.

Nu har parterna även träffats och tycke uppstått.

– Som jag har sagt tidigare. Det är bara spekulationer och inget jag vill kommentera. Vi har sagt till de kandidater vi har att vi vill säkra kontraktet innan vi går vidare, säger Joachim Nordh.

Thomas Askebrand har tränat Öster sedan 2015 och tränade Gais mellan 2013 och 2014. Han har bland annat även varit i Västra Frölunda IF och Falkenbergs FF.