Förre Gais-backen kallas in till landslaget

Från Gais till svenska landslaget på ett år. Det har gått snabbt för göteborgaren Aiham Ousou, 21, som på fredagen ansluter till Janne Anderssons landslag.
– Jag sa att jag kommer direkt, säger Aiham Ousou till TT.

ANNONS
|

Den 15 juni 2021 går Aiham Ousou av NP3 arena i Sundsvall med tunga steg. Han har precis fått syna domaren Martin Strömbergssons röda kort efter en tackling och tvingas lämna planen fyra minuter i förtid. Hans Gais ligger under med 0-2 och parkerar i mitten på superettans tabell. Få kunde nog ana var Ousou skulle befinna sig ett år senare.

Det är mittbackskris i landslaget som fått nej av Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Pontus Jansson och Marcus Danielsson och sett Joakim Nilsson, Alexander Milosevic och Carl Starfeldt lämna med skadekänningar. På torsdagskvällen, efter förlusten mot Serbien, kallades ytterligare två spelare in, U21-landslagets mittbacksduo Pavle Vagic och Aiham Ousou.

ANNONS

Den sistnämnde har haft ett spektakulärt år utvecklingsmässigt bakom sig. Från en fin vår i Gais, via en U21-landslagsplats och ett proffskontrakt i Slavia Prag till en A-landslagskallelse.

Under gårdagen, strax innan Sverige föll mot Serbien, var Ousou med när U21-landslaget föll mot Italien och därmed missade en plats i nästa års EM.

Strax innan midnatt kom sen samtalet från Janne Andersson.

– Jag kan inte sova efter match så det är ingen fara. Jag tog samtalet och sade att jag med glädje kommer direkt. Det var bara att boka flygbiljetter och hoppa in, försöka sova några timmar och flyga hit så snabbt jag kunde, säger Ousou till TT efter fredagens träning med landslaget.

Han fortsätter:

– Men det är extremt kul att vara här, jag har inte hunnit smälta det än, men det kommer under dagen säkert. Det betyder extremt mycket för mig och min familj – och alla runt omkring mig vet att jag drömt om detta sedan jag var barn.

”Det har gått fort”

När GP pratade med mittbacken i höstas efter den inledande succén i Prag var han nöjd med starten han fått.

– Det har varit toppen. Den första veckan var det massa löptester i skogen. Det har gått fort men jag hänger med. Efter att jag fick den här övergången så ska jag bara visa för mig själv och för andra att jag håller på den här nivån. Att det är här jag ska vara, säger han.

ANNONS

I Tjeckien har han spelat flitigt både i Europa League och i den tjeckiska ligan. Enligt uppgifter till Sportbladet kan han snart få en göteborgare som lagkamrat. IFK Göteborgs Oscar Vilhelmsson uppges nära en flytt till den tjeckiska huvudstaden och har varit utomlands de senaste dagarna.

LÄS MER:Aiham Ousou om succén i Gais, landslagsplatsen och utländska intresset

LÄS MER:Aiham Ousou om succén i storklubben Slavia Prag

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS