Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Förre Blåvitt-tränaren i samtal med Öis

Allan Kuhn är en av fyra kandidater Örgryte IS har träffat för att diskutera tränarrollen i klubben. Nu kan GP avslöja att klubben också träffat Magnus Edlund, tidigare assisterande tränare i IFK Göteborg.

Diskussionerna har gått heta sedan GP kunde avslöja att Örgryte skulle träffa och intervjua huvudtränarkandidater de senaste veckorna. Efter att Marcus Lantz fått lämna klubben ska en ersättare tillsättas på tränarposten.

Enligt uppgifter till GP är Allan Kuhn en av kandidaterna som träffat klubben, vilket GT var först med att skriva om. Men han är inte ensam i att vara intresserad av uppdraget. Enligt uppgifter till GP är Magnus Edlund en av de fyra tränare som träffat Örgryte.

"Finns många arbetslösa duktiga tränare som kan vara aktuella till ett sådant fint uppdrag! Finns inget mer att kommentera kring detta!", skriver han i ett sms.

Edlund kommer närmast från jobbet som assisterande tränare bakom Jörgen Lennartsson i IFK Göteborg. Dessförinnan har han varit aktiv ibland annat Gunnilse och BK Häcken tidigare.

Klubbens ordförande Joacim Nordh berättade vid en fråga om Allan Kuhns eventuella uppdrag i klubben att han inte vill kommentera några namn än så länge.

– Det kan jag inte säga något om. Vi har fyra starka kandidater med lite olika profiler. Jag vill inte kommentera några namn. Dels för deras del. Det ger jag mig inte in i. Jag är väldigt glad för de kandidater som finns nu, de vi har hittat. Någon är lite starkare än någon annan, så är det alltid, säger han. 

Med på intervjuerna är Nordh, fotbollsansvarige i styrelsen Jan Erik Lien samt verksamhetschefen Niklas Allbäck. De ska tillsammans gå vidare med två av kandidaterna för att sedan ha tjänsten klar i slutet av september.

I ett tidigt skede har både Andreas Ahlm, Erik Hamrén och Alexander Axén funnits med i diskussionerna.