Yahya Kalley gjorde ett bra år i IFK Göteborg och såldes i fjol till Nederländerna.
Yahya Kalley gjorde ett bra år i IFK Göteborg och såldes i fjol till Nederländerna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Förre Blåvitt-talangen Yahya Kalley: ”Bland det värsta jag varit med om”

Han lämnade IFK Göteborg i fjol för att testa lyckan som proffs i Groningen. Men det första året i Nederländerna har varit allt annat än lyckat för Yahya Kalley.
– Det har varit mycket upp, och väldigt mycket ner, säger han.

ANNONS

Efter ungdomsåren i Malmö värvades Yahya Kalley av IFK Göteborg sommaren 2020. Snabbt tog vänsterbacken en ordinarie tröja i Blåvitt och bara ett år senare var en försäljning till Groningen i Eredivisie genomförd. Proffsdrömmen var uppfylld.

Det har dock inte blivit någon succé för Oxie-sonen. Långt därifrån. Det blev bara fyra matcher på hela året i den nederländska högstaligan.

– Det var ett väldigt tufft år, bland det värsta jag varit med om i min fotbollskarriär, då jag inte fick spela så mycket och var i ett nytt land utan familj och vänner. Det var något som tog på mig väldigt mycket, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

ANNONS

Under året har det ryktats om att en flytt från Groningen ska vara nära förestående. Både Bodö Glimt och Malmö FF har nämts som tänkbara destinationer. Nu tyder dock det mesta på att Kalley fortsätter försöka ta en plats i Groningen – som har svenskarna Paulos Abraham, Daleho Irandust, Ramon Pascal Lundqvist och Alex Mortensen i truppen.

– Det är under tuffa tider som man får bevisa sig och jag har haft min tuffa tid nu. Jag känner att det gjort mig mycket starkare, så det kan bara gå uppåt nu. Mycket ligger på mig nu, säger han.

LÄS MER:IFK Göteborg hoppas vända trenden – hämtar kraft i Bohuslän

LÄS MER:Blåvitt föll klart – trots drömstarten

LÄS MER:Blåvitt-spelarna ryktades auktioneras ut: ”Haft samtal”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS