Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Förre Blåvitt-profilen tillbaka i Ryssland

Den förre IFK Göteborg-mittbacken Ragnar Sigurdsson har gjort klart med en ny klubb. Efter att ha spenderat senaste säsongen i Fulham är det nu klart att islänningen kommer att spela för ryska, Rubin Kazan.

Ragnar Sigurdsson var en hyllad mittbacksklippa i IFK Göteborg mellan 2006-2011. Islänningen fick bland annat pris som årets mittback i allsvenskan 2007. Han tilldelades också Blåvitt-supportrarnas pris "Årets ärkeängel" 2010. 

Efter flytten från IFK Göteborg har Sigurdsson representerat FC Köpenhamn, FC Krasnodar och nu senast engelska Fulham. Det blev dock bara en säsong i Championsship-klubben. För nu står det klart att islänningen återvänder till den ryska ligan. Den ryska klubben Rubin Kazan har presenterat nyförvärvet på sin hemsida.

Öppnat för en återkomst till IFK Göteborg

Sigurdsson öppnade under förra årets EM-succé för en återkomst till IFK Göteborg. Då svarade islänningen att han någon gång vill vända tillbaka men inte just då. 

Det blir inte Blåvitt då?

– Nej, jag skall försöka ta ett steg mer uppåt, innan jag vänder tillbaka.

Innan du vänder tillbaka. Det har du bestämt dig för?

– Det har jag sagt många gånger, sedan vet man aldrig vad som händer, men det är alltid något i bakhuvudet, sa Sigurdsson till GP då.

Övergången till Rubin Kazan innebär nu att IFK Göteborgs supportrar får vänta ytterligare på islänningens återkomst till Gamla Ullevi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.