Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Förre Blåvitt-backen klar för ny klubb

Scott Jamieson lämnade IFK Göteborg för att flytta tillbaka till Australien av familjeskäl. Nu har han gjort klart med en ny klubb i den australiensiska högstaligan: Melbourne City. Blåvitt får ersättning för 28-åringen.

Efter ett år i IFK Göteborg ville vänsterbacken Scott Jamieson lämna klubben av familjeskäl. Istället flyttade 28-åringen hem till Australien under det allsvenska speluppehållet.

Nu har den tidigare Blåvitt-backen gjort klart med en ny klubb. Det är Melbourne City FC i den australiensiska högstaligan som har knutit till sig Jamieson på ett fyraårskontrakt. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Blåvitt får betalt

Jamiesons kontrakt med IFK Göteborg gällde över 2018 och Blåvitt kommer att få ersättning för övergången. Det bekräftar sportchefen Mats Gren för GP.
"Vi kommer att få pengar", skriver han i ett sms.

Jamieson har 182 matcher i den australiensiska högstaligan på sitt konto. Han har tidigare representerat Adelaide United, Sydney FC och Perth Glory.

– Att komma tillbaka från Europa till en klub som sätter avtryck på australiensisk fotboll är en ny och spännande start för mig, säger Jamieson till Melbournes hemsida efter flytten.

Får inhemsk profil som lagkamrat

En av Jamiesons nya lagkamrater är den förre Everton-mittfältaren Tim Cahill, som är en inhemsk ikon i Australien med sina 100 landskamper och 48 landslagsmål.

Melbourne City blev fyra av tio lag under fjolårssäsongen, som avslutades i april. Den kommande säsongen drar igång i oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.