Förre Blåvitt-anfallarens glädjebesked

Lasse Vibe åker till Rio. Den före detta Blåvitt-anfallaren, numera i Championship-laget Brentford är uttagen i den danska OS-truppen. – I dag blev en till dröm sann, skriver Vibe på sitt Instagram-konto.

ANNONS
|

Danmarks landslaget är precis som Sverige med i OS i Rio och i dag presenterade förbundskaptenen Niels Frederiksen truppen som ska jaga medaljer i Rio.

En av de som finns med i truppen som en av tre överåriga spelare, det vill säga att de är födda 1 januari 1993 eller senare, är före detta Blåvitt-anfallaren Lasse Vibe.

Vibe lämnade IFK Göteborg efter två mycketframgångsrika säsonger för Championship-laget Brentford. Förra säsongen gjorde 29-åringen tolv mål på 37 matcher för sin nya klubb. Vibe har gjort tio landskamper för Danmark där han noterats för ett mål.

– De senaste åren har jag fått uppleva drömmen om att representera mitt land vid flera tillfällen, vilket givit mig de mest värdefulla minnena i mitt liv. I dag blev en till dröm sann och jag är mycket glad över att få vara en del av det danska OS-laget, skriver Vibe på sitt Instagram-konto.

ANNONS

Danmark har precis som Sverige drabbats av många återbud från spelare som inte släpps av sina klubbar. Bland andra den stora stjärnan i det U21-landslag som besegrades av Sverige i semifinalen under U21-EM förra sommaren, Pierre Emile-Höjbjerg, som inte släpps av sina nya klubb Southampton.

Danmarks OS-trupp:

Målvakt:Jeppe Højbjerg, Lukas Fernandes.

Försvarare:Eddie Gomes, Pascal Gregor, Andreas Maxsö, Kasper Larsen, Jakob Blåbjerg, Mikkel Dessler.

Mittfältare:Jens Jönsson, Casper Nielsen, Lasse Vigen, Frederik Börsting, Uffe Bech, Robert Skov, Lasse Vibe.

Anfallare:Yussuf Poulsen, Nicolai Brock, Emil Larsen.

Reserver:Thomas Hagelskjær, Nicolai Poulsen, Jacob Barrett, Asger Sørensen.

ANNONS